Последни публикации

Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10
71
Предложения и препоръки / Re: Има ли необходимост от този форум?
« Последна публикация от primitive - Ноември 27, 2017, 08:34:10 am »
Виждаш ли, дори няма за и против.... Ето защо зададох въпроса, донякъде с предизвестен отговор. Мисля, че сме в дед енд.
72
Предложения и препоръки / Re: Има ли необходимост от този форум?
« Последна публикация от bravewolf - Ноември 26, 2017, 10:51:54 pm »
Цецо, сигурен ли си, че пишем във форума...имам чувството, че си чатим на лични ;D ;
73
Предложения и препоръки / Re: Има ли необходимост от този форум?
« Последна публикация от bravewolf - Ноември 22, 2017, 11:26:50 pm »
Според мен, трябва да го има! Стига да има, кой да плаща! Знам, че има хора, които милеят за него и късат от хляба си, за да го има! Признавам си само веднъж съм давал кинти........Трябва да го има, защото е като книга, всичко писано си стои подредено по темички и знам, че влизат хора и четат! Друг е въпроса дали има хора, които правят нещо по темата и защо не споделят....ми може би си е тяхна работа, но.........знам, че има хора, редовни потребители, които действат по лъкаджииските си проекти, но нямат нито една публикация...пак, може би си е тяхна работа....всичко зависи от това, колко е устойчив идеализма на администраторите!!!
Аз влизам и в други форуми, основно рибарски и ми е направило впечатление, че пишат основно два типа хора, пълни, но ентусиазирани лаици и адекватните администратори, другите грам не се обаждат, може би нямат нужда от това...при нас май е същото! Не трябва да се пренебрегва и факта, все пак, че правещите лъкове в България са една шепа хора! Това, че няма скорошни публикации не прави форума по безинтересен, защото в него по принцип си пишем пет човека и половина....
Ще ползвам случая да пусна една нова тема, за нещо, което ме интересува и без това се канех да го направя тия дни ;)
 
74
Материали / Re: Определител на растения, дървета и храсти подходящи
« Последна публикация от Black Wolf - Ноември 22, 2017, 07:37:15 pm »

primitive

Yaupon
Ilex vomitoria /ИЛЕКС/

Между другото, това е растението, от което са правели т.нар. "черна напитка" семиноли, крики и др. югоизточни племена. ;)
75
Предложения и препоръки / Има ли необходимост от този форум?
« Последна публикация от primitive - Ноември 22, 2017, 04:56:19 pm »
Все по-често си задавам този въпрос, аджаба има ли реална необходимост от този форум? Доколкото виждам почти никой нищо не прави или ако прави нещо то не бива показвано тук с много малки изключения. Никаква активност по никакви въпроси. И това продължава месеци.... Защо да продължаваме да му плащаме хостинга, който расте? Единствено се опитвам да отразявам състезанията, които провеждаме от името на Форума и дори и в тези теми няма голям интерес тук във форума. Някои доводи поне за или против. Моля само за обективни мнения.
76
Форумни събития / Re: Трети есенен турнир ''МОЯТ ЛЪК''
« Последна публикация от bravewolf - Ноември 01, 2017, 09:46:58 pm »
Всъщност, ''принципно'' не съм прав! Принципно са прави хората, които се изказаха по- горе! Но нали знаеш, че нещата се случват винаги ''конкретно'', т.е. има обстоятелства, които могат да разбият принципите! Та така, това е действителността...дерзайте!
77
Форумни събития / Re: Трети есенен турнир ''МОЯТ ЛЪК''
« Последна публикация от nameless - Ноември 01, 2017, 08:17:47 pm »
принципно си прав. не ми се мисли ако беше изжулил още две ракии.....
78
Форумни събития / Re: Трети есенен турнир ''МОЯТ ЛЪК''
« Последна публикация от bravewolf - Октомври 31, 2017, 12:05:44 am »
Следя темата! Не давах мнение, защото ми се струваше сложно и, може би, безсмислено!!!! Сега съм на две ракии и ще пиша :P
1- Идеята на форума е неприложима! В България лъкоправците са десетина човека! На покана за такова мероприятие ще се отзоват не повече от трима! Събитието е обречено на ''аверска среща''! Не, че е лошо, но няма перспектива!!!
2- Традиционната стрелба си е такава без значение на материалите, от които са направени лъковете! Интереса към същата расте и пак сме, сигурно, на едно от последните места в Европа, Азия и, може би, в света!!!! Щастлив съм, че имахме смелостта да го направим този турнир, който е първия и единствения, за сега, в България!!! Дано имаме сили да продължаваме и до го развиваме!!!
3- Относно упрека за правещите, но ползващи фабрични. Предполагам знаете, че имам интерес към правене на лъкове! В три турнира съм участвал с дървени лъкове, даже имам едно второ място 8) с лък подарен ми от Цецо! От близо две години имам интерес към стрелбата с палец, която припознах, като моя начин / сигурно е от гена ;)/! Оказва се, че този вид стрелба е трудно приложим със селфове, каквито имам доста! Затова ползвам фабричен корейски!!! Знаете, също, че тази година направих опит за изработване на композит! Опита, за мен беше успешен, защото научих много неща, но лъка не може да се ползва! Да съм жив и здрав, ще има и други опити! Според мен качествата на добре направения композит от естествени материали са ненадминати, от каквото и да е!!!! Имам ли такъв лък ще ползвам само него!!!!!!!!!!!
Между другото, в някои традиционни турнири стрелците с лъкове от естествени материали участват в отделно класиране! Словашкия турнир, който цитирах в друга тема, е така! Може да го приложим и в нашия! Идеята ми харесва ;)!
79
Форумни събития / Re: Трети есенен турнир ''МОЯТ ЛЪК''
« Последна публикация от taiko.sama - Октомври 28, 2017, 11:09:57 am »
Има и друг вариант - да ни пука за традиции и материали, ама пък не можем да си правим или не винаги можем да си позволим купен наистина традиционен и като материал лък ;) тва че да стреляме не можем е друго ;)
80
Форумни събития / Re: Трети есенен турнир ''МОЯТ ЛЪК''
« Последна публикация от primitive - Октомври 11, 2017, 08:22:13 pm »
Абсолютно прав си!
Да, но виждам и такива, които правят и правеха лъкове да стрелят с купени, ама пак какво да се прави ние сме изкопаеми де  ;D Просто правещите лъкове никога не са били много, повечето са искали и е Трябвало да стрелят.
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10