Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - nameless

Страници: 1 [2] 3 4 ... 18
16
с тези правила мяза му да докараш съдията още в четвъртък.

17
в общи линии съм го измислил. един тороидален траф позволяващ да се навива различен брой вторични намотки. по експерементален начи се определя броя им. и едно парче кантал. аз съм си намерил с плоско сечение и държи формата си много стабилно. горил съм опитно няколко пера, стават много по добре от рязаните.

18
за другото стрелоправене задължително feather burner. заклеам се!!!

19
а ако има женско присъствие кво прайм? в мъжките категории ли ще стрелят?

20
абе важни са си.... то всичко в стрелата е важно.
http://archerycalculator.com/arrow-front-of-center-foc-calculator/

21
готови са, 28 инча, "дамския" комплект около 60 грейна връх, другите малко повече. FOC-а е 9%. за спайна не знам, там разчитам на коректността по веригата назад.

22
ми хубаво че няма грозерски от "истинските". кви хубави анкери имат в сиите...чудо и приказ. иначе лично аз нямам нищо против разглобяемите тип традиционен. визирам точно лонгбоу, виждал съм и китайски такъв. това за мен не изменя същността на лъка. но съм категорично против "дръжката с двете рамена и двата болта".

23
видях в калкулатора, че вероятно неволно си разменил стойностите, няма проблем. отивам да пиля, и да ги "кантаря" ;)

24
благодаря Стояне. аз стоплих, просто не знаех при различния тип стрелба (таргет, ловен, и др.) какви са изискванията. винаги повече са ми допадали стрели с FOC в границите на по ниския процент, така че ще пилна малко върховете за да гоня този показател. признавам си, че не чета инфо по темата, а само като стане неизбежно, и имам бая бели петна. в тоя ред на мисли предполагам е по практично (ако няма точните върхове) за предпочитане да се вземат по леки, и да им се добавя маса, отколкото да се отнема??

25
имам въпрос. след подготовката за залепването на върховете бях малко неприятно изненадан от разликите в масата на шафтовете. в комплекта 5/16 са 17,5 - 20,3 грама, но се ядва, 10 от 12-те шафта са с разлика 1 грам. другата дузина - 11/32 е по зле. разликите са по големи - 19,5 до 24,3 гр. върховете са доста добри на фона на всички предишни, с пренебрежимо малки разлики - 6,4 - 6,5 грама. мога да играя малко с тяхната маса за корекция, но къде всъщост да търся FOC-а? стрелите ще са 28 инча.

26
крадеца вика: "дръжте крадеца"

27
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Март 28, 2017, 01:57:56 am »
това общо за всички лепила ли важи, или става въпрос само за синтетични?

28
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Март 27, 2017, 09:47:07 pm »
това за напрежението между двете части при ламиниране (в случая на дръжка) не го бях чувал. как така? огромна част от композитните лъкове имат сходни снадки, често от разновидови дървесини. споменава се за османски военни лъкове при които дръжката получава дебелината си от дрянов ламинат за  втвърдяване. по съм склонен да приема някакъв проблем с лепилото. ама станалото станало. така дистанционно нямам идея, но ако прогресира, все пак презалепването на ново парче дърво с естествени лепила не е ли вариант?

29
разбрах те. аз като питах имах малко артисало лепило, набързо подготвих двата края на една пръчка, и лепнах два върха за проба. въпреки че бях изчистил втулките добре със шкурка и ацетон, и от вътрешната си страна имаха нещо като ситна накатка, при теста се отлепиха сравнително лесно. за бойни върхове сигурно става туткала, но за спорт и многократно ползване - не. а така ми се искаше всичко да е натурално в тези стрели....

30
някой пробвал ли е да лепи с туткал метални върхове към дървени шафтове?

Страници: 1 [2] 3 4 ... 18