Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - xenos

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 35
31
Съжалявам, че не съм споменал в текста, че това не е мое откритие, но мисля, че се подразбира! Поне от хората, които малко от малко са ровили в нета. Просто изпробвам различните варианти, за да намеря решение за себе си... И показвам как съм го направил...

32
Това е следващото ми решение за надеждна и евтина мишена:

Накратко: чувал от зебло натъпкан до откат с найлонови отпадъци - торбички, опаковки, найлон и прочее...
На дълго: ето ТУК! :)

Представя се отлично - ще спира без проблем и стрели от силни лъкове на близки разстояния! Стрелите излизат без никакво усилие! :)

33
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Май 26, 2017, 03:23:10 pm »
Да му пусна няколко снимки, докато е още жив и здрав! :)

34
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Май 24, 2017, 09:33:56 pm »
Е, разбира се! Само най подходящите! Аз повече от 4-5 на година едва ли ще ме оставят да измайсторя, тъй че ще има за мноооого време! :)
А защо пък да са кът? Гледам тук при нас яко превзема вилната зона, а и покрай жп линията и рекичките виждам...

35
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Май 24, 2017, 07:58:12 pm »
Отдавна не бях ходил на изоставеното ни лозе на баира тук. Добре че баща ми ме нави да отидем за малко череши! Сега за първи път от много години насам нямам търпение да дойде зимата! :) При бегъл поглед и сравнително капризно подбиране, мисля че видях поне 20-тина лъка! Един ти бряст се е разсял - приказка!  Пу-пу!! :)

36
Стрелба / Re: Стрелба с палец ;)
« -: Май 22, 2017, 11:33:32 am »
Всъщност е за това говоря!


37
Стрелба / Re: Стрелба с палец ;)
« -: Май 22, 2017, 11:28:04 am »
Не знам, моето лично виждане е, че позицията и движението на ръката с лъка по-скоро би трябвало да изглеждат като тези при японските лъкове в кюдото. От чисто анатомична и механична точка го казвам! Започнах да обръщам внимание на тия неща, откакто така си прецаках дясното рамо, че за известно време изглеждаше, че едва ли ще стрелям пак с лък! :)38
Стрелба / Re: Стрелба с палец ;)
« -: Май 22, 2017, 08:51:41 am »
Не знам... аз по принцип не разбирам от тоя тип хват, а и не ме влече, но чисто от гледна точка на механиката на човешкото тяло някои неща не ми изглеждат особено ефективни! Вероятно точно така се стреля, пак казвам, че не съм се интересувал от точно този стил, но... :) Какво имам предвид - вдигането на лъка над главата е ясно - това е похват от конната стрелба, когато трябва да се опъне лък с голяма сила докато яздиш. Но доколкото си спомням, ръката държаща лъка май беше права по време на опъването? Тук виждам едно опъване на лъка до крайна точка посредством разгъването на лакътя на държащата лъка - допускам, че може и така да го правят, но според мен ненужно натоварва лакътната става, и ако лъкът наистина е силен - рано или късно ще си даде отражение!

39
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Май 15, 2017, 05:58:14 pm »
Това въобще не ме плаши, но материала свърши! :( Вече чак догодина! А си правех сметката това да е най-идръжливия лък, който съм правил... И една малка грешчица....

40
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Май 15, 2017, 09:24:05 am »
За съжаление, изгледите са поправката да не даде резултат! :( Около 400 изстрела след нея, и белите линии между лъка и лепеното парче на дръжката пак се появиха, и бавно растат... В следващите 200 изстрела ми се струва, че ще си проличи какво ще се случи. Надявам се все пак бандажите да не позволят на лъка да се пръсне, а да се отлепи само лепеното парче. Но и така да стане, чудя се какъв ми е полезният ход след това? :(

41
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Май 11, 2017, 10:47:35 pm »
Може на есен да се разберем. Този уикенд вече ми е зает... :(

42
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Май 11, 2017, 01:24:36 pm »
Изкушаваш ме, ама този месец ми е по-зле от коледния - най-много рожденни дни, абитуриенти и прочее... :(

43
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Май 11, 2017, 11:19:35 am »
Това се получи като краен резултат! Надявам се да спре процеса ...или поне да не се счупи прекалено скоро! :)

44
Това с определянето на спайна на даден шафт досега си мислех, че го знам как става, но напоследък съм малко объркан, защото попаднах на противоречиви съвети! ???

Ето сега ти примерно казваш, че оставяш най-малкия, за да си сигурен, че няма по-малък спайн от него. Други (повечето на които съм попадал), правят обратното - гледат за най-големия! Извода, който съм си направил дотук е, че определянето на спайна на даден шафт има смисъл само ако той се съпостави с положението на стрелата при изстрел! Като гледаме динамиката на стрелата на забавен каданс, се вижда, че най-голямо значение има спайна, който е измерен от страната, перпендикулярна на равнината на жлеба на нока. Змиевидното огъване се извършва в тази посока, съответно този спайн ще влияе върху това дали стрелата ще е подходяща за лъка, колко бързо ще се стабилизира след изстрел и прочее!

Досега аз съм спазвал следното правило: измерва се спайна във всички посоки, избира се най-големия, маркира се шафта от тази страна, и жлеба на нока се поставя перпендикулярно на тази мярка (кок фидъра съответно се лепи върху нея). Това с избирането на най-големия спайн обаче, ми се струва че може да е останало от изработката на стрели от разцепено дърво - тогава той обикновено съвпада идеално със страната, педпендикулярна на равнината на годишните кръгове - посоката, в която стрелите ще се счупят най трудно (казват - "най-плътната и здрава част да контактува с лъка"), а селф ноковете няма да се разцепят лесно. Но моите стрели са от издънки - лескови, дрянови, бамбукови, тъй че това май не би трябвало да ме вълнува толкова?

И от тук ми изскочи следния въпрос: Дали тогава не мога да си избирам спайна според нуждата? Т.е. излиза, че с една и съща стрела мога да стрелям с различно силни лъкове, според това как ще ориентирам нока - по най-големия, или по най-малкия спайн ...или някъде между тях? Дали са правилни тия ми размишления, или има правила, които трябва да се спазват задължително?! Е това ми се ще да си изясня! :)

45
Аз затова казах, че е еретична идеята! :D А иначе, като се замислиш, по този начин долу-горе се правят footed стрелите, както с двата, така и с четирите "лъча"!
Май ще пробвам да направя три тестови, пък каквото ...лък покаже! :)

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 35