Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - xenos

Страници: [1] 2 3 ... 35
1
Даде ми го приятел. Явно така става само, тъй че ще трябва да ти пратя някоя избягала издънка! :) Ще ти пиша за изпращането, когато съм готов...

2
Доста са прави, между другото, само тънката е на места по-кривичка. Аз какви криволяци съм правил на молив - тия ще са песен направо! :) Затова реших да не ги пипам... На лято/есен като режа следващите, ще пробвам и на зелено.

3
Ето ги и първите две пръчки, които отрязах миналата есен от моя бамбук. После отрязах още две, а през лятото ще има сякаш още поне 10-тина. Като изсъхнат ще видим какви стрели ще излязат от тях! :)

4
Тоя ще да е някой от по-агресивните видове. Повечето не слизат по-дълбоко от 60-тина сантиметра мисля...

5
Прости лъкове / Re: Geologic Club 700 мнение
« -: Септември 17, 2018, 01:12:15 pm »
28 lb = 12.7 kg
Сравнително лек лък, подходящ за тренировъчна стрелба за жени...

6
Добре сте си изкарали отново! И понеже разглеждам снимките в момента, да запитам нещо: Гледам опънатите линии за стрелба и участниците наредени зад тях - абе правилото не беше ли, че линията минава през чатала? Или това само за спорната стрелба?

7
Одобрявам! Няма да е честно, ако я няма! :)

8
Вчера забелязах, че бамбука ми е избягал в градината!!  ;D Пробил е някак си двата пласта мембрана за хидроизолация, и си търчи нашия! :) Естествено изкорених бегълците, ама ако продължава да го прави - ще трябва пак да се копае, и да се слага ламарина или нещо друго дебело... :(

9
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Март 16, 2018, 08:39:26 am »
Червеният бряст не беше ли северно-американско дърво?! Аз в България знам, че са само бял (Ulmus laevis), полски (Ulmus carpinifolia) и планински бряст (Ulmus glabra). От тях последния май беше по-устойчив на холандската болест. При нас все още го има сравнително често, но от 2 години насам забелязвам, че броя на поразените дървета расте... :(

10
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Февруари 28, 2018, 08:59:25 am »
Аа, аз и по принцип не съм мислил да правя лък само от сърцевината. До колкото знам, мисля че е сравнително трошлива (тази на бряста). Обмислях обаче една от цепениците (тая най-тънката) да я пробвам да стане английски лонгбоу. Със стандартното овално сечение. Тогава може и сърцевината да влезе, и ще стане още по-класически изглеждащ! :)

11
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Февруари 27, 2018, 11:53:40 am »
Хм, сякаш не съм попадал на бряст с толкова тъмна сърцевина досега! :)

12
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Януари 16, 2018, 10:20:07 am »
Е то това си е бряст де! :)
Дълбоко в кората се образуват едни странни петна, които се забелязват при белене. Освен това в беловината (някъде към по-горните годишни пръстени), започва да се образвува тъмен пръстен. Самите пори се превръщат в тъмни (понякога почти черни) нишки. А и сега като се замисля - имаше изсъхнал клон малко по-високо от мястото, на което го отрязах. Не съм оглеждал върха, може и там да е имало още изсъхнали.

13
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Януари 15, 2018, 01:05:52 pm »
Белейки кората и разцепвайки най-дебелото дръвче от снимката, забелязах ясните признаци на заразяване с холандската болест! Това лято вероятно е щяло да му бъде последното. Жалко, колко хубави лъкове ще си отидат ей така... :(

14
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Януари 08, 2018, 11:25:42 am »
Досега не съм имал толкова прави! :) А това кривото съм го отрязал, защото най-добрата част е точно от страната на дъгата - т.е. ще имам естествен рефлекс! :)

То и още ще има, просто толкова успях за 2 часа преди да се мръкне... Цяла джунгла е, още толкова, и ще съм спокоен за известно време! :)
Само стискам палци под кората да не се открият някои гадни чепове, точно където не трябва!

15
Прости лъкове / Re: Лъковете на xenos
« -: Януари 08, 2018, 09:33:56 am »
Harvest...

Страници: [1] 2 3 ... 35