Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Никола

Страници: [1]
1
Въпроси и отговори / Re: Въпрос за форума
« -: Октомври 20, 2015, 03:47:24 am »
Здравейте , аз ползвам моДзила и си изтеглих тази  uBlock добавка към  браузъра . Всички реклами са ми аут , има и филтър ако решите че  ви дразни го прибавяте и готово .

2
Въпроси и отговори / Re: лък от тиково дърво
« -: Октомври 20, 2015, 03:39:53 am »
Здравейте , на мен ми се струва тежко тиковото дърво за лък , но под вода е друго ...съгласен съм с колегата преди мене , че е неприложим за направа на лък . Освен за пластини с цел декорация може би .

3
Инструменти / Re: непознат инструмент
« -: Май 12, 2015, 10:49:58 pm »
Привет , определено съм виждал такъв нож , и се ползваше за кълцане . Затова и аз се присъединявам към мнението на Бобъра . Използвано по същия начин но по стар дизайн . 

4
Въпроси и отговори / Re: Въпрос за лък от ясен
« -: Февруари 01, 2014, 02:18:11 am »
Прочетена 20 пъти , нито един отговор . Какво ти говори това ? Чети много  преди да задаваш въпрос , доста прилежно е всичко в сайта! Поздрави!!!

5
Материали / Re: От какви дървета?
« -: Март 25, 2013, 08:28:53 am »
Аз мога да предложа да снимате  дърветата който ползвате, за да се научим и ние да ги разпознаваме. Защото не винаги е достатъчно да се погледне в укипедия, понеже снимките им не винаги са добри. Така може и да се коригираме ако грешим.Поздрави!!!

6
Аз мога да предложа да снимате  дърветата който ползвате, за да се научим и ние да ги разпознаваме. Защото не винаги е достатъчно да се погледне в укипедия, понеже снимките им не винаги са добри. Така може и да се коригираме ако грешим.Поздрави!!!

7
Материали / Re: Материали за тетива
« -: Март 25, 2013, 07:44:31 am »
Супер сте!До колкото знам при простите лъкове е добре тетивата да се разтяга малко,а при сложно съставните как стоят работите?Какви естествени материали са ползвани, и  какви заместители имат? Поздрави!!!

8
Материали / Re: Материали за тетива
« -: Март 19, 2013, 03:02:01 pm »
Аз ползвам същите материали. Честно казано, доколкото знам и в България се продава дакрон, поне докато го има, защото компанията, която го произвеждаше както видях, вече не го произвежда и на пазара в щатите има някакъв нов заместител, който според твърденията на рекламите е по-добър. Що се отнася до сървинга - не е необходимо да се поръчва - във кинкалериите се продават напълно същите синтетични конци за доста по-малко пари.
Аз за това говоря, че не ми се дават  50-60 лв за макара ,но не знам точно какво да търся в тези кинкалерии .Дакрон намерих и по-евтин ,за сега не ме вълнува цвета а материала.Но тея синтетични конци не знам как точно, и по какво да ги избера за да стават за сървинг.

9
Материали / Re: Материали за тетива
« -: Март 16, 2013, 06:59:37 am »
От къде мога да си набавя тея материали ,и колко пари струват?

10
Материали / Материали за тетива
« -: Март 16, 2013, 01:33:11 am »
Кой с какво си прави тетивата и сървинга за своите лъкове.Ще бъде от полза на всеки да споделим опит,защото вярвам,че има много хора като мен които искат да подобрят качеството на тетивата. Или пък не знаят от какво да си направят.Както и какъв  конец е по-достъпен и удачен за сървинг.Поздрави!!!

11
Има вариант да си вземеш кожа от якета и панталони ,от втората употреба и да направиш калъф или колчан, от различни кожи като на Рейвън.

12
Инструменти / Re: Банциг
« -: Март 02, 2013, 07:17:38 pm »
мислил съм за зеге което да се монтира за масата отдолу със подходящ нож.... може и да се получи а иначе втора ръка може да намериш нещо читаво и малко по евтино

13
  това е лепачката която завърших тази сутрин вече е изпробвана не е красива но пък се работи много лесно снимки ще кача на стрели когато  взема по-хубави пера

14
Здравейте , искам да споделя и аз своя опит. Аз лично харесвам бамбука в Практикер  намерих 5 пръчки за 5лв, дълги са към 160 см и са дебелостенни което ги прави подходящи за стрели .Изправят се лесно а за нок правя от друго дърво,другото което съм пробвал са дибли от парен бук , купувам ги 5лв за килограм от склад за мебелен обков.Продават се и на метър избирам си по прави има 8 и 10 мм ,доста са еластични но за съжаление повечето от вас знаят ,че бука има къси влакна и това го прави чуплив за това трябва да се ползва от лъкове 20кг не повече,иначе рискувате да се контузите.

Страници: [1]