Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Banabakov

Страници: [1]
1
Ами то е по- мекото, а горното, с леката извивка в края, е това, което се втвърди много и вчера телировах леко.

2
Да, мислех да нагорещя с пистолета за корещ въздух по-мекото рамо, за да компенсираме неравномерното изсушаване, и да му задам малко по-голяма твърдост, за да мога да не взимам много материал от по-твъродто, но ще изчакам за да видя какви ще са резултатите. Прикачвам снимки за да покажа напредъка от вчера.

3
Благодаря много за бързата реакция, аз днес телировах леко по-твърдото рамо и горе долу нещата започнаха да се изравняват в опънато състояние,но за финалния тирелинг ще изчакам няколко седмици, както ме посъветва. Искам да попитам и още нещо, проблем ли е ,, че външният рефлекс на двете рамена не е равномерен в отпуснато състояние, и дали чрез прогаряне на по мекото рамо, не бих компенсирал до нкъде по-високата твърдост на другото.

4
Здрвейте, получих проблем с моите два  лъка от "маклура". Те  бяха перфектено телировани, но поради това, че дървото не беше напълно изсъхнало получиха лош вътрешен сет, след което реших да сваря раменете им по 3 часа всяко, да им направя обратен сет и да  изсуша лъковете  в сушилня. Всичко до тук е добре, докато не ги извадих от сушилнята. След като вече те бяхае изсъхнали, сложих тетивата, и бях неприятно изненадан от резултата. Рамената се гънеха по съвсем различен и непропорционален начин и то на двата лъка, които бях мнипулирал, по идентичен начин. След което останових, че най-вероятно лъковите са стояли изправени в сушилнята и поради разликата във височината пропорцията на сушене се е нарушил и едното рамо е изсъхнало повече от другото, след което са получили различна твърдост и съответно несиметрично огъване при сложена тетива. Причината може и да е друга, за което може да ми помогнете, но главният въпрос е, по какъв начин да процедирам сега, за да ги направя пак функционални. Дали да ги сваря на ново, или да направя нов тирелинг, докато ги оеднаквя, по-долу ще прикача снимки. Блгодраря!

Страници: [1]