Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - Admin

Страници: [1] 2 3 4
1
Кошче / Re: странен въпрос
« -: Декември 07, 2015, 07:15:35 pm »
Темата е добра и въпросът не е странен. С твое съгласие ще променя заглавието за да е по-лесна за намиране.

2


3
Форумни събития / Летен турнир в Бургас?
« -: Ноември 23, 2015, 06:35:31 am »
Привет банда,

последните няколко турнира ги пропускам поради най-разнообразни причини... :)
Все се каня да ви поканя на гости в Бургас или нещо подобно, но не знам дали на вас ви се бие пътя.
Приемете тази тема като проучване. Ако ви се струва ОК идеята, от проучване ще премина към действие.

Вариант 1. - Публичност
1. Смятам да се ангажирам да говоря с общинската администрация и да намерим по-видно място лятото. Тук, ще има хора от цялата страна и можем освен турнир за собственият си кеф, да го направим и демонстрация. Хората които правят лъкове, ще могат да покажат работата си.
2. Ще популяризираме хобито и форума.
3. Ще сме близо до морето, ако получим разрешение да проведем състезанията в морската градина. А там има капанчета, бира, цаца и пържени картофи...

Вариант 2. - Минимализъм
1. Може да намеря някое тихо местенце извън града, където да се съберем неформално да си проведем състезанието
2. Ще се съберем на по бира и скара и пак няма да ни е далече морето, а може и на някой по-малко комерсиален плаж
3. Ако изберем Август обикновено има 1-2 седмици в които не вали ни грам дъжд.

Не пречи да почнем с минимализма и ако се получи добре в по-затворен кръг, да работим за развиване на идеята.
Чакам всякакви коментари.

4
Привет,
Тук може да се представят новите и "дъртите" във форума.
Поздрави!
Борката

5
Новини / Правилата.
« -: Август 11, 2015, 08:14:53 am »
Привет,

Трудно е хората да свикнат да се самоконтролират и съобразяват с неписаните правила. За да улесним комуникацията и да ограничим "вредителите" създадохме темичка, която държим всеки да прочете!

ОГРАНИЧЕНИЯ ВЪВ ФОРУМА

Никак не ни се иска да бъдем "Лоши", крайно "Строги", "Взискателни" или да се взимаме много насериозно. Уви нормалният тон понякога не помага. Ние се учим и се стремим да развиваме форума, като го правим по-приятно място за всички посетители. И затова създадохме Ограниченията, като вътрешен писан закон за начина на общуването ни. С голяма част от хората тук се познаваме лично, с други виртуално, но с оглед това всички да бъдем равни пред правилата, ще помолим всеки нов и стар член на форума да се запознае с тях. Естествено приемаме и коментари по формулировката... Но като цяло всичко написано е на база изградени вече взаимоотношения между участниците, които във времето са се превърнали в неписани правила. На всички не можем да угодим, но се стараем да се развиваме. Ако новодошлите имат търпението първо да четат, после да питат, да се запознаят с вътрешната ни култура и тогава да надграждат с такт... комуникацията тук, ще се запази така добра както е в момента!

Администрацията на форума е винаги отворена за предложения, за да подобрим форума!

С Уважение и любов към лъковете и хората които ги правят,
Администраторите

6
Здрасти банда,

Мисля, че успяхме да решим проблема с ограничението за обема прикачени изображения. До сега беше общо 10 мб. за целият форум. Естествено сега е 10 пъти повече, но отново ще помоля - качвайте на външни сървъри като Гугъл, Снимка.бг, ДропБокс.... Сигурни сървъри доказали се във времето.
Все още се учим да управляваме форума, затова ще помоля за извинение, ако някой се е опитвал да прикачи изображение, но не е успял.

Ако някой има проблеми от техническо естество във форума - не се притеснявайте да пишете на администраторите.

Успешна седмица желем!

От администрацията.

7
Welcome to MY BOW Forums! / New Members
« -: Юни 14, 2015, 08:24:23 am »
Hello Hello Hello!

Welcome to MY BOW Forums!
I'm happy to invite all international fans and future members here in our nice little Bulgarian Bow Paradise!

:) We may not be a lot of people but we do love our bows, arrows, quivers and archery.

This is the first topic in this International section as we hope you will take part of it and share your projects with us.

Please note that this forum here is mainly oriented towards NATURAL MATERIALS and we consider modern archery technology boring and off-topic. So I hope you will share our passion for history, tradition as well as wood, horn, sinew, fish glue and raw hide.

"MY BOW World Forums!" is our international section.
And this first topic is to welcome our guests from all around the world.

In this post (New Members) You can present yourself in a way you think is best! But at least mention your Name and favorite style of bows and\or how you become an archer\bowyer.


My name is Boris Petrov. Born in Burgas, Bulgaria I had interest in History of nomadic tribes. One day i figured out that there was a type of bow with amazingly pretty reflex-deflex shape... I fell in love with Hun type bow. And it turned out that my ancestors were using this type of bow as main tool to create our country. Not so much later I found ATARN and many other international sources and forums about bows. :) This is how all started more than 10 years ago...
Later I found a small publication called My Bow. This publication was written by Blackwolf. :) The creator of the forum.
But I'll leave to him to present himself and welcome you!

Greetings to all of you!
Feel welcome and invite fellas bowyers and archers!

Best wishes,
Boris

PS. Currently we have little bit of problems with the hosting so if you want to share some photos, please upload them on other hosting or web gallery \you can use Google Photos, Picasa, Drive, Docs or any other similar service\. Thank you for your understanding guys!

8
Правила / Ограничения във форума
« -: Май 17, 2015, 01:12:09 pm »
Привет,

0. Тук не пишем за лъкове от синтетични материали. - Форумът "Моят лък" е Българският форум за лъкове от естествени материали. - Тук акцентът е върху ЕСТЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ. Целта ни е да запалим повече хора да експериментират и правят лъкове от естествени материали. Знаем, че има интерес към метателните оръжия изработени от полимери и синтетика и за целта сме създали втори форум за тези хора. Тук в "Моят лък" всички теми за синтетични, ПВЦ, Полимерни, Карбонови, Найлонови и други материали, ще бъдат "премествани" в кошчето. Това не е от неуважение към хората които имат въпроси по темата синтетични лъкове... това е от уважение към нас самите! За тези които желаят да обсъждат този тип оръжия - Моля посетете Форум "Метателни оръжия" - www.mybow.eu/arms!

1. Темите за политика не са обект и цел за разискване във форума. За да гарантираме позитивността и градивността на дискусиите - всички мнения свързани с политика и политически възгледи ще бъдат модерирани и ограничени до нещата които са обект на разговор във форума, а именно лъковете.
Предишният ми опит в други форуми показва, че разговорите за политика отнемат фокуса и създават повече конфликти.
Ако желаете да дискутирате Политика - можете да го правите в лична кореспонденция или в специализиран форум по темата.

2. Форумът "Моят Лък" е Български и официалният за него език е книжовният български език (грамотно употребен и на кирилица). Изключение прави единствено международната секция на форума, където официално приетият език е английски. Няма да санкционираме за правописни грешки естествено, но целта не е просто да пишем някакви неща както ни падне, а да водим градивна, цивилизована комуникация. Мисля, че повечето от нас са минали първи и втори клас в български училища. Ако имате проблем с кирилизацията - първо го оправете и после пишете. Ако нямате достатъчно знания да поправите проблема си сами, администраторите, ще се постараят да ви помогнат, за да продължите комуникацията си спокойно.

3. Без обиди, расизъм, заплахи и егоцентризъм! Целта на този форум е взаимопомощ, приятелско споделяне, смирено разбирателство и добри изживявания. Всеки, без значение от възраст, пол, цвят на кожата, вероизповедание, опит в областта е длъжен да държи добър тон с останалите. Тук самовлюбени авторитети няма да бъдат толерирани. При конфликт в общите дискусии уведомете администратор. Когато някой ви обиди - въздържайте се да отговаряте в темата където е станало - пишете на лични на човека, който е отправил обидите и на администратор.

Писаните правила са нужни, тогава когато човек няма свой личен вътрешен ограничител и разбиране за това кое е полезно и кое вреди в общуването. Надявам се, че това ще е последната точка в тази тема.

9
Новини / Профилактики на хоста
« -: Декември 08, 2014, 09:05:34 pm »
Привет банда,

Вечерта на 9-ти срещу 10-ти сървърът, ще има профилактика.
Форума може да го няма в малките часове.
Профилактиката почва в 00:00 ч на 9-ти.

Съжалявам за неудобството!

10
Партньори / Ясен Ников "RAZORBLADE" - WWW.KNIVESBG.COM
« -: Април 10, 2014, 10:47:07 pm »
"От 2006 започнах да търся информация за направата на ножове. От тогава насам нещата вървят от самосебе си и ножарството ми се превърна в любимо хоби и почти втора професия. Предпочитам да правя ножове по мой дизайн, като се придържам към класическите и функционални форми, но съм отворен и към модерните и нестандартни материали и дизайни. Засега използвам метода на отнемане на материала при изработка на острието на ножа - шлайфане. Създател и администратор съм на сайта knivesbg.com "Ясен Ников - "RAZORBLADE"

Ясен е създател на най-интересния (поне за мен) майсторски форум за ножове в България. В www.knivesbg.com прекарвам по-голямата част от времето си когато не чета за лъкове. :) Присъединете се! Във форума редовно пишат много и все приятни хора от които доста може да се научи.


Освен форума, на сайта можете да намерите много интересна и полезна информация за ножовете.

Ясен Ников освен създател на сайта www.knivesbg.com e и майстор на ножове.
Негови работи можете да видите тук.

11
Видеотеки / Забавна анимация
« -: Април 05, 2014, 03:02:14 pm »

12
Форумни събития / ТУРНИР
« -: Април 05, 2014, 11:52:16 am »
ПРАВИЛА ЗА ПРОЛЕТЕН ТУРНИР НА ФОРУМ „МОЯТ ЛЪК” 2014г.

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕТО

В близост до гр. Пловдив, за да е относително в средата на България и да улеснява идването на всички участници. Мястото се намира на запад от гр. Пловдив – село Оризари и после покрай река Марица (точното местонахождение ще се уточни допълнително)!!!

ОБЩИ ПРАВИЛА

Като ПЪРВА година за това събитие се допускат лъкове от изкуствени материали С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА РИКЪРВ И КАМПАУНД (БЕЗ СПОРТНИ И ПОЛИСПАСТНИ). Силата и дължината на опън за лъковете не са ограничени. Стрелите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да са само от дърво или бамбук/тръстика и т.н. Типа допускани върхове са тренировъчни или конусни и капковидни конусни. Тежестта на върховете не е от значение (не се допускат ловни, плоски и джудо върхове, както и такива за птици). Ноковете и типа на оперението са свободни. Необходими стрели – около 10 броя (или максималното количество, което можете да изстреляте в рамките на 1 минута) + 1-2 допълнителни, които са резервни, в случай на непредвидено счупване или загуба.

Не се допускат каквито и да са устройства и приспособления за рилийз като спусъци и т.н.

Реда на стрелбата се определя с жребий изтеглен в самото начало от всеки от участниците, който трябва да се спазва и следи от всеки участник.

Стрелбата се извършва от линия, при свободна позиция на тялото с изключение на мишена №7.

Всички участници ще преминават по трасето един по един през цялото трасе от мишени, като ще се отбелязват точките спрямо попаденията индивидуално на таблица за всеки участник и му се засича време. Между всяка мишена участникът и журито отиват до съответната мишена, за да съберат стрелите и да отчетат резултата от целта/дисциплината. Накрая участника и журито минават да съберат стрелите на участника от последната стрелба и да отчетат резултата от целта/дисциплината. Преди да са се върнали НЕ СЕ ДОПУСКА НИКАКВА стрелба или заставане на участник на изходна позиция пред която и да е от мишените! Финалните резултати се изчисляват и обяват след приключване на състезанието и преминаването на всички участници.


МИШЕНИ

1 Стрелба по цел с големината на ябълка (примерно 10/10см) – разстояние 7м. Само при мишена №1 стрелбата се прекратява при попадение. При всички останали мишени стрелбата се прекратява след изчерпване на определения брой стрели или след изтичане на определеното време за стрелба. Получените точки при попадение в мишена №1 точки са: са за 1-ва стрела – 3точки, за 2-ра и 3-та стрела – 2точки и за 4-та и 5-та стрела – 1точка.

2. Концентрична мишена с големина 40 см с 5 цветни зони – разстояние 15м. При мишена №2, точките са както следва - 3 – за централния кръг(жълта зона), 2 - за следващия(червена и синя зона) и - 1 за най-външния кръг(черна и бяла зона) за всяко попадение. Попадения в граничните зони(на линията) се зачитат към по-голямата точкова зона и се определят от журито, за да няма спорове.

3. Концентрична мишена с големина 40 см без значение на цветовите зони - разстояние 25м. При мишена №3 при попадение в рамките на мишената (концентричните кръгове) се дават по 2 точки за всяка стрела.

4. Времева мишена с големина 40 см – разстояние 25м до мишената с поставен кол и малко колче на разстояние 1,5м от него (в ляво или в дясно, в зависимост от това дали стрелеца опъва с дясната или лявата ръка тетивата). Пред мишена №4 стрелите стоят до малкото колче и за всеки изстрел се отива, взема се по една стрела и се връща на изходна позиция от другата страна на големия кол за произвеждане на изстрел. След рилийза упражнението се повтаря. Време за изпълнение - 1мин. При мишена №4 получените точки са по 3 за всяко попадение в рамките на мишената. При пуснати по-малко от 5 стрели (независимо от попаденията) – резултат от тази мишена НЕ СЕ ОТЧИТА. Ще пуснем в скоро време и едно разяснително клипче!

5. Далечна мишена с големина на чувал (примерно 60/40см) – разстояние 50м. При мишена №5 получените точки са по 3 за всяко попадение в рамките на мишената.

6. Мишена с големина на чувал - разстояние 40м. При мишена №6 получените точки са по 2 за всяко попадение в рамките на мишената.

7. Мишена с големина 40см – разстояние 20м. Към мишената се застава с гръб и по нея се стреля след обръщане само от кръста на 180 градуса, ходилата остават в посока обратна на мишената. След всеки изстрел се връщате към изходно положение – с гръб към мишената (завъртане от кръста). При тази мишена получените точки са по 5 за всяко попадение в рамките на мишената.

8 Преминаване по цялото трасе за време, с пускане по една стрела по всички дистанции според регламента. При дисциплина №8 се допуска държане на 10(+) стрели в ръцете за бърза стрелба. При тази дисциплина, получените точки са по 4 за всяко попадение в рамките на мишена. При пропускане на мишената с една стрела се преминава на следващата мишена и ако се спести от времето, можете да се върнете на мишена по ваш избор. При пуснати по-малко от 5 стрели за времето от 1 минута  – резултат от тази дисциплина НЯМА ДА БЪДЕ ОТЧЕТЕН. (ще направим тестове и ако времето се окаже недостатъчно то ще бъде увеличено)

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА

Пред мишени №1,2,3,5, 6 и 7 се застава с натегнат лък и по 5 стрели в колчана. Не се допускат други стрели в колчана или в ръцете. ЗА НАЧАЛО НА СТРЕЛБАТА СЕ ИЗЧАКВА СИГНАЛ ОТ ЖУРИТО. ПРЕКРАТЯВАНЕ НА СТРЕЛБАТА ПО СИГНАЛ НА ЖУРИТО. ЖУРИТО ИМА ПРАВО ДА ПРЕКЪСВА СТРЕЛБАТА ПО ВСЯКО ВРЕМЕ ПО НЕГОВО УСМОТРЕНИЕ! ОНЕЗИ, КОИТО НЕ СПАЗВАТ УКАЗАНИЕТО НА ЖУРИТО ЩЕ БЪДАТ ОТСТРАНЯВАНИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО! Време за изпълнение на стрелбата по всяка от тези мишени – 2мин.

На всички дистанции участникът има право на 5 изстрела, с изключение на участъците (4 и 8), в които се стреля за време.

При получаване на еднакъв брой точки на двама или повече от участниците, за определяне на крайното класиране се пускат по още 5 стрели от състезателите с равен брой точки по мишена №2, като резултатът от последната стрелба не се прибавя към общия резултат, а служи само за определяне на класирането. При отново равен резултат се повтаря стрелбата за елиминацията. При още един равен резултат се назначава мишена №6 на 40м.

Всеки участник има право да получи копие от състезателния си протокол със личните му попадения и сбор от точки.

НАГРАЖДАВАНЕ

Медали за първо, второ и трето място – с логото на форума и надпис Пролетен Турнир на Форум «Моят Лък» 2014г..

13
http://worldnewsdailyreport.com/hungary-archeologists-discover-tomb-of-attila-the-hun/

Накратко - Предполагат, че това е гробът на Атила. но няма как да е вярно, защото Атила живее 4-5 век, а това погребение го датират около 6-ти. При все това, още нищо не е напълно ясно.

Няма достатъчно информация за артефактите. За сега само меч и много коне.

14
Новини / Форумни банери
« -: Декември 11, 2013, 03:14:45 pm »
Здрасти!

Мисля, че е време да направим реклама на форума си. Всеки от нас чете и пише и на други места и форуми. Част от нас имат и блогове или лични сайтове или активно пишат във Фейсбук.

Понеже форума се активизира, предполагам сте съгласни, че можем да привлечем още готини хора. За целта предлагам да си направим форумни банери с различен размер които биха могли да бъдат добра форма на комуникация с различни Български и чужди форуми по темата.

Ето изискванията които аз бих имал към едни такива банери:

1. Размери
 - Поне три различни размера са ни нужни. 1 голям заглавен който да сложим тук в нашият форум. 1 среден размер рекламен за реклама в чужди сайтове, блогове. 1 малък за реклама като подпис в различни чужди форуми когато пишем.
2. Цветове и шрифтове
 - Важно е да изберем заедно един форумен шрифт. Той да бъде нещо като "запазена марка" и да бъде разпознаваем и лесно четим.
 - Цветовете на форумното лого също е добре да решим и да ги фиксираме за по-дълъг период, защото по този начин, ще изградят визуално марката на форума.
 - По-семпло е по-добре
3. Други
 - Понякога ще ни се наложи да съобразяваме рекламният си банер според изискванията на сайтовете където ще го слагат. Затова са нужни някакъв тип правила които сами да изработим относно композицията на банера такава, че да бъде достатъчно разпознаваемо логото и линкът към форума.

И сега забавната част!
:) Обявявам конкурс!
Конкурс за Форумни банери. Всеки участник може да направи 3 предложения за всеки размер + 3 предложения за произволен размер не по-голям от големият банер.
Конкурсът приключва на 10.01.2014 г. 23:59 ч. Тогава, ще гласуваме заедно за победител!
Победителят, ще получи форумна тениска!

УСПЕХ! Предложете интересни неща, за да бъде интересен форума на хората които видят банерите!

С Уважение!
Борката

пп. Днес, ще напиша ограниченията за размери на банери в пиксели.

15
Новини / Подновяване хостинга на форума
« -: Декември 11, 2013, 03:05:04 pm »
Здрасти банда!

Цитат
2013/12/11 SuperHosting.BG <sales@superhosting.bg>
Уважаеми(а),

Благодарим Ви, че избрахте услугите, предоставяни от СуперХостинг.БГ.

На 10.01.2014 изтича периодът, за който сте поръчали
и заплатили за ползване на следните услуги:

   ------------------------------
   Хостинг план........:   СуперПро
   ------------------------------
Директна заявка за подновяване на изброените услуги можете да направите,
посредством разположения по-долу линк:

   ПОДНОВЯВАНЕ НА УСЛУГИ

Периодът можете да подновите и като влезете в своя клиентски профил:

Ако не помните паролата за достъп можете да ползвате опцията "Забравена парола".

При поръчка за подновяване, избраният от Вас период ще бъде добавен
към оставащия период на избраната услуга.

Като наш лоялен клиент можете при подновяването на услугите да се възползвате
от специална отстъпка в размер на 10%. За целта, през клиентския си профил,
трябва да пуснете поръчка за подновяване на избраните услуги и да въведете
промо код

Ако желаете да подновите услугите за период, различен от горепосочения,
моля, свържете се с нас, или направете поръчка за подновяване директно
през своя клиентски профил.

Обръщаме внимание, че от 30.09.2013 г. офисът на СуперХостинг.БГ
e на нов адрес - гр. София, бул. Д-р Г. М. Димитров № 36.

Допълнителна информация, свързана с подновяването на услугите, можете да намерите
в нашата помощна страница на адрес: http://help.superhosting.bg/renew.html


Забележка:
Предварително Ви се извиняваме, ако при получаването на това писмо вече сте
направили заявка за подновяване на посочените услуги.

С уважение,
    СуперХостинг.БГ
    www.superhosting.bg | www.blog.superhosting.bg
    Помощна страница: www.help.superhosting.bg
Адрес:
    гр.София,
    кв. Изток, бул. Д-р Г. М. Димитров №36
Тел:
    0700 45 800 | +359 88 55 888 22

НОВО ПОКОЛЕНИЕ ХОСТИНГ

Това получих днес! В началото на годината имах възможност, но сега нямам възможност да покрия цялата сума по хостинга.
Мога да отделя сума за първите 6 месеца, но ще ни излезе по-евтино ако заплатим за 1 година. Мисля, че идва около 130 лв. без таксата за превода.

Ще мога да отпусна 70 лв. за първите 6 месеца. От там насетне обаче ще ми трябва и вашата помощ, понеже съм без работа и нямам страничен доход все още.
Не смятам, че има смисъл да се сменя доставчика на хостинг услуги, мисля, че към момента никой от вас няма оплакване от към стабилност и сигурност. Форума не се е сривал. Дори бяха достатъчно учтиви да ме предупредят лично, когато имаше разни руски ботове опитващи да спамят.

Чакам предложения.
Поздрави!

Страници: [1] 2 3 4