Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - bravewolf

Страници: [1] 2 3 ... 27
1
За тези, които нямат фейсбук! В предстоящия турнир няма да има категория АТЛ!!!! Обмисляме вариант за в бъдеще да направим отделна категория за лъкове от естествени материали! Как ви се струва?

2
12- ти май, Оризари

ОБЩИ ПРАВИЛА

Състезателите включили се в турнира ''МОЯТ ЛЪК'' трябва да отговарят, по отношение на лък и аксесоари, в една от категорийните групи както следва:
 1. ''Исторически традиционен лък-ИТЛ''
 -Лъка трябва да е с достоверен исторически дизайн
-няма ограничения в:
           -материала, от който е изработен лъка
           -размери на лъка
           -сила на опън
           -дължина на опън
           -хват
-ограничения и забрани:
           -не се допускат лъкове с прорез или поставка за стрелата
           -не се допускат разглобяеми лъкове
           -забранени са спусъци, мерници и нивелиращи устройства
           -не се допуска повече от един нок-пойнт на тетивата
           -не се допускат лъкове с видими отбелязвания на дръжката, които могат да се ползват за прицел
2. ''Американски традиционен лък-АТЛ''
 Лъкове с традиционен и исторически достоверен дизайн, отговарящи на горе посочените условия, но притежаващи прорез или поставка за стрелата! Не се допускат лъкове от типа ''център-шот'', т.е. лъкове с прорез надвишаващ средата на дръжката!!!!

 Стрелите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да са само от дърво, бамбук, тръстика и други естествени материали. Допускат се всякакъв тип нокове.  Оперение- само от естествени пера. Върхове-не се допускат ловни, листовидни, ''лястовичи опашки'' и др. подобни, които затрудняват изваждането на стрелата от мишената и са рискови за оставане в нея! Необходими стрели – около 10 бр/или максималното количество, което можете да изстреляте в рамките на 1 минута/+ 1-2 допълнителни, които са резервни, в случай на непредвидено счупване или загуба.
Всеки участник трябва да притежава всичко необходимо за състезанието, стига да отговаря на горе описаните изисквания!!!!

Реда на учстниците, включени в състезанието, се определя чрез жребий!
 Участниците  преминават по трасето в три групи, като стрелят едновремено трима /по един от всяка група/. Точките се отбелязват спрямо попаденията индивидуално в таблица за всеки участник. Между всяка мишена участникът и съдията отиват до съответната мишена, за да съберат стрелите и да отчетат резултата.  Финалните резултати се изчисляват и обявават след приключване на състезанието и преминаването на всички участници.

В турнира са включени 6 до 7 дисциплини, от които следните 4 са постоянни:

1. Стрелба по цел с големината на ябълка /8-9см диаметър/ – разстояние 7м.
Всеки участник има право на 6 изстрела, стрелбата се прекратява при попадение или при изчерпване на стрелите. Отчитане на точките е както следва: при попадение с първа стрела - 6т., при попадение с 2-ра -5т, с 3-та - 4т., с 4-та -3т., с 5-та - 2т., с 6-та -1точка

2. Концентрична мишена с диаметър 40 см с 5 цветни зони – разстояние 15м. Право на 6 стрели. Отчитане на точките е както следва – 5т. – за централния кръг/жълта зона/, 3т. - за следващия кръг/червена и синя зона/ и – 1т. за най-външния кръг/черна и бяла зона/ за всяко попадение.

3. Концентрична мишена с диаметър 40 см – разстояние 25м  – време за изпълнение – 1мин.
  Пред мишена №5 стрелите 10/+/ броя стоят на земята, като всеки път участникът трябва да се навежда и да взема по една стрела преди всеки изстрел. Стрелите са на 1,5м. от позицията на стрелба. Получените точки са по 5 за всяко попадение в рамките на мишената. При пуснати по-малко от 7 стрели /независимо от попаденията/ – резултат от тази мишена НЕ СЕ ОТЧИТА.

4. Стрелба по чувал опънат в дървена рамка - разстояние 45м. Право на 6 стрели! Участникът получава по 5т. за всяко попадение!

Допълнителните 2 до 3 дисциплини се променят и допълват на всяко състезание, с цел разнообразие и изненада на участниците!
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА

В позиция 1, 2 и 4, участникът не трябва да държи повече от 6 стрели в себе си! В позиция 3, броя на стрелите е неограничен!  ЗА НАЧАЛО НА СТРЕЛБАТА СЕ ИЗЧАКВА СИГНАЛ ОТ СЪДИЯТА. ПРЕКРАТЯВАНЕ НА СТРЕЛБАТА ПО СИГНАЛ НА СЪДИЯТА. СЪДИЯТА ИМА ПРАВО ДА ПРЕКЪСВА СТРЕЛБАТА ПО ВСЯКО ВРЕМЕ, ПО СВОЕ УСМОТРЕНИЕ!
 Време за изпълнение на стрелбата по  мишена 1, 2 и 4 – 2мин., по мишена 3 - 1мин.
Попадение в чужда мишена, не се отчита!
Попадение след рикошет, не се отчита!
Стрела отскочила/не пронизала мишената/, не се отчита!
Стрела пронизала цялата мишена /със скрити пера/ се избутва  наобратно, за точно отчитане на попадение!
По време на провеждане на мероприятието, стрелбата по живи цели е забранена!!!!!!

При получаване на еднакъв брой точки на двама или повече от участниците, за определяне на крайното класиране се пускат по още 6 стрели от състезателите с равен брой точки по мишена - 2, като резултатът от последната стрелба не се прибавя към общия резултат, а служи само за определяне на класирането. При отново равен резултат се повтаря стрелбата за елиминацията. При повторен равен резултат се назначава нова мишена на различна дистанция.

Всеки участник има право да поиска копие от състезателния си протокол със личните му попадения и сбор от точки, и такова ще му бъде изпратено в електронен вариант! Крайното класиране ще бъде публикувано във форума ''Моят лък'' и във фейсбук!
Организаторите имат право да променят правилата с оглед и адаптация към метереологична обстановка, твърде много участници и други подобни.

Такса участие-10лв.

НАГРАЖДАВАНЕ

Първите трима учстници с най-добър точков баланс и в двете категории, получават медал /за 1, 2 и 3-то място/ с логото на форума и датата на турнира!

3
Телефона ти, който трябва за превод с еконт, апокрифно ли да си го предаваме! Стоян ми го пусна на лични, но може и други хора да искат да пратят пари! СХЕМАТА Е ТЪПА И НЕДОМИСЛЕНА.... Действително с еконт е по- евтино, но според мен трябва да има постоянна сметка, в която да се събират целогодишно пари, кой, когато може, а не в последния момент....и не да се афишира, че парите са събрани...нека се съберат и в повече, що не...да има, горницата може да се ползва и за други неща..../ тия дни ще пусна и едни 20 от мен/...

4
Тиа от еконта искат и телефон! До кога трябва да се съберат парите?

5
Няма ли да действаме? Митак, актуална ли е сметката?

6
Цецо, сигурен ли си, че пишем във форума...имам чувството, че си чатим на лични ;D ;

7
Според мен, трябва да го има! Стига да има, кой да плаща! Знам, че има хора, които милеят за него и късат от хляба си, за да го има! Признавам си само веднъж съм давал кинти........Трябва да го има, защото е като книга, всичко писано си стои подредено по темички и знам, че влизат хора и четат! Друг е въпроса дали има хора, които правят нещо по темата и защо не споделят....ми може би си е тяхна работа, но.........знам, че има хора, редовни потребители, които действат по лъкаджииските си проекти, но нямат нито една публикация...пак, може би си е тяхна работа....всичко зависи от това, колко е устойчив идеализма на администраторите!!!
Аз влизам и в други форуми, основно рибарски и ми е направило впечатление, че пишат основно два типа хора, пълни, но ентусиазирани лаици и адекватните администратори, другите грам не се обаждат, може би нямат нужда от това...при нас май е същото! Не трябва да се пренебрегва и факта, все пак, че правещите лъкове в България са една шепа хора! Това, че няма скорошни публикации не прави форума по безинтересен, защото в него по принцип си пишем пет човека и половина....
Ще ползвам случая да пусна една нова тема, за нещо, което ме интересува и без това се канех да го направя тия дни ;)
 

8
Всъщност, ''принципно'' не съм прав! Принципно са прави хората, които се изказаха по- горе! Но нали знаеш, че нещата се случват винаги ''конкретно'', т.е. има обстоятелства, които могат да разбият принципите! Та така, това е действителността...дерзайте!

9
Следя темата! Не давах мнение, защото ми се струваше сложно и, може би, безсмислено!!!! Сега съм на две ракии и ще пиша :P
1- Идеята на форума е неприложима! В България лъкоправците са десетина човека! На покана за такова мероприятие ще се отзоват не повече от трима! Събитието е обречено на ''аверска среща''! Не, че е лошо, но няма перспектива!!!
2- Традиционната стрелба си е такава без значение на материалите, от които са направени лъковете! Интереса към същата расте и пак сме, сигурно, на едно от последните места в Европа, Азия и, може би, в света!!!! Щастлив съм, че имахме смелостта да го направим този турнир, който е първия и единствения, за сега, в България!!! Дано имаме сили да продължаваме и до го развиваме!!!
3- Относно упрека за правещите, но ползващи фабрични. Предполагам знаете, че имам интерес към правене на лъкове! В три турнира съм участвал с дървени лъкове, даже имам едно второ място 8) с лък подарен ми от Цецо! От близо две години имам интерес към стрелбата с палец, която припознах, като моя начин / сигурно е от гена ;)/! Оказва се, че този вид стрелба е трудно приложим със селфове, каквито имам доста! Затова ползвам фабричен корейски!!! Знаете, също, че тази година направих опит за изработване на композит! Опита, за мен беше успешен, защото научих много неща, но лъка не може да се ползва! Да съм жив и здрав, ще има и други опити! Според мен качествата на добре направения композит от естествени материали са ненадминати, от каквото и да е!!!! Имам ли такъв лък ще ползвам само него!!!!!!!!!!!
Между другото, в някои традиционни турнири стрелците с лъкове от естествени материали участват в отделно класиране! Словашкия турнир, който цитирах в друга тема, е така! Може да го приложим и в нашия! Идеята ми харесва ;)!

10
Форумни събития / Трети есенен турнир ''МОЯТ ЛЪК''
« -: Септември 02, 2017, 12:35:42 am »
Дойде време и за есенното турнирче! Датата е 30-септември! Мястото на провеждане е същото, както до сега!

https://www.facebook.com/events/1664415340277484/?acontext=%7B%22source%22%3A5%2C%22page_id_source%22%3A174953545905376%2C%22action_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22page%22%2C%22mechanism%22%3A%22main_list%22%2C%22extra_data%22%3A%22%7B%5C%22page_id%5C%22%3A174953545905376%2C%5C%22tour_id%5C%22%3Anull%7D%22%7D]%2C%22has_source%22%3Atrue%7D

11
Прости лъкове / Re: проект с бряст
« -: Август 03, 2017, 12:37:17 am »
Нема проблеми, момчета! Тия дни спретнахме с баща ми една, нова кенефна яма, около 20 кубика! Чисто нова е! Ако искате, елате да си посерете на воля!!!

12
А така, кефа е водещото начало! И тва, че си загледал песа кво яде много ме изкефи...

13
Ей, ще те арестуват, аркадаш! От коя могила ги изкопа? ;D ;D ;D
Ъгловатата част на халката естетско решение ли е или има някаква функция?

14
Помня го разговора много добре, знаеш, че следвам съветите ти!!!
Погледнат през тетивата е горе долу добре, но отпуснат е много крив! Не само ,че има усукаквания ми и едното рамо бяга на ляво, другото на дясно! Но, като го натегна, като че ли се нормализират нещата! Иначе, определено, е стабилен! Натягам си го спокойно между краката, хем че си има бая рефлекс! Днес го натегнах и разпуснах поне 50 пъти ;D ;D
Живи и здрави скоро може да подхванем и нещо по-сериозно!

15
Направих му 30-40 изстрела! На няколко пъти ''изцъка'' и се притесних! Оказа се, че бандажите в основата на роговите пластини/и двата/ са се отлепили частично откъм гърба!!!! Случвало ли ви се е такова нещо?

Страници: [1] 2 3 ... 27