МОЯТ ЛЪК

Администрация => Форумни събития => Темата е започната от: bravewolf в Март 22, 2014, 08:21:47 pm

Титла: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Март 22, 2014, 08:21:47 pm
В края на миналата година, аз, Цецо и Динко, направихме двудневна среща, по скоро от личен характер, в Пловдив. И двата дни излизахме извън града да постреляме. Тази пролет смятаме да повторим срещата и да я разширим с повече участници, до някаква степен да стане съфорумска, и да организираме малък, импровизиран турнир по традиционна стрелба!  Въпросът ми е, колко от вас уважаеми приятели, биха откликнали на такава покана, и биха взели участие в състезанието? Датата на провеждането и правилата на турнира тепърва ще се уточняват!
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: xenos в Март 24, 2014, 10:54:21 am
А къде ще е тоя турнир?! Аз не, че имам капацитет и възможност да участвам де! Тепърва трябва да се учи! ;)
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: Black Wolf в Март 24, 2014, 11:37:31 am
Не е лоша идеята.
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: perf в Март 24, 2014, 04:33:00 pm
Изобщо не е лоша идеята. Омръзнало ми е да стрелям сам :)
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: bravewolf в Март 24, 2014, 08:31:43 pm
Радвам се, че ви допада идеята! Мероприятието ще се проведе край Пловдив, евентуално! Предния път стреляхме на брега на р.Марица, на 7-8км. западно от града. Мястото не е особено живопистно, но пък е идеално за стрелба, има голяма  дига от мека и фина почва, в която стрелите не се нараняват и не се губят/това е много важно, както знаете/. Смятаме да бъде двудневно с преспиване на открито. Що се отнася до притесненията на xenos, че не бил капацитет в стрелбата, то да не мислиш, че ние сме? Важна е, в случая, идеята, да се опитаме да проправим пътека в тази посока! България е, може би, една от малкото страни в Европа, в която такива неща не се правят! Е, време е! Спонсор едва ли ще се намери, пък и за сега не смятам да търся! Всеки ще трябва сам да се оправя с храна и пътни разноски! Мишените ще са от евтини и достъпни материали, в това имах в предвид, като казах, че турнира ще е импровизиран! Но правилата ще са стегнати и ясни, и ще има медали ;). Важно е хората с еднакви интереси да се срещат, действа обогатяващо и вдъхновява! Сещате се, че на такава среща ще се говори много и за напрва на лъкове, и за всичко друго по темата!
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: Sea Raven в Март 25, 2014, 03:04:43 pm
Мен хич ме няма в стрелбата, ще пусна някоя стрела за идеята де. Но ако се съберем силна група и ми е възможно ще дойда, най малкото да се видим и да направим скара бирата вечерта.
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: bravewolf в Март 25, 2014, 06:54:29 pm
За скара-бирата не бери грижа/ сещам се за един дето ще иска и друго/! Но дойдеш ли ще минеш по трасето, нема как ;)
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: Sea Raven в Март 26, 2014, 11:02:33 am
Какво трасе имаш предвид за състезанието. Бил съм на такова състезание в Унгария, там има 7 мишени разположени на двадесетина крачки една от друга, минава се на зиг заг между тях по поредност, стрелбата е от около 30 крачки и е за време - една минута горе долу.

Първата мишена е дистанс, стреля се по парабола но пред нея имаше препятствие така че не беше възможен прав изстрел а само параболичен, по спомен около 60 крачки, пред втората имаше пънче с диаметър около две педи, трябваше да стъпим на него и да балансираме по време на истрела, после тичаме до следващата която е на доста далечно растояние - около 40-50 крачки е истрела там, на следващата стъпваме на греда сложена върху две трупчета, балансираме, обръщаме се назад и стрляме гръбно.
Трасето беше доста трудно, участваха над сто състезатели от няколко страни и българин взе два златни медала - абсолютен за точки и за време.
Мисля че имам вкъщи една две общи снимки от трасето, дават представа за подредбата на мишените и растоянията.

Ако ще правим състезание това е един от видовете трасета, динамичен тип.
В Корея пък беше само по мишени, статично но последните мишени бяха на 140 метра, започваха от около 60 метра и бяха на серии, в Турция ако не бъркам също е само статично спешената стрелба и пак има различни дистанции.

Конната стрелба е вече съвсем друга тема, там трасетата са различни, но за съжаление имаме много време до това.
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: bravewolf в Март 26, 2014, 08:38:22 pm
Да, ще има трасе! Все още обмисляме отделните позиции, но няма да са повече от 6! При всяка позиция ще се стреля по отделна мишена, като дистанцийте ще са различни, и размера на мишените също! Предвиждаме и една или две прострелки за време без огреничение в броя на стрелите, при другите с точен брой стрели/може би 5/ но без ограничение във време! Някои от нещата ги взаимстваме точно от Турция, но ще има и други! Като ги уточним ще ви ги представим с подробности! Във всеки случай няма да има такива дистанции, като в Корея :o!
Датата на провеждане ще е 17 и 18 май! При категорична прогноза за влошаване на времето ще го отложим за следващата седмица!
Ще се стреля само с традиционни лъкове, като се допускат и такива направени от не естествени материали! Стрели-само дървени с естествени пера, насадка-може и пластмасова, връх-препоръчително конусен!
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: bobber в Март 26, 2014, 08:51:42 pm
на рожденния ми ден баш :D
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: bravewolf в Март 26, 2014, 09:04:44 pm
Ако почерпиш, може да дойдем да постреляме при теб, в бъдещото ти ранчо ;D!
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: ванката в Март 26, 2014, 10:03:30 pm
И аз имам желание да дойда но...тъкмо сега правя едни бамбукови стрели да ги пробваме
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: primitive в Март 26, 2014, 10:26:03 pm
Бамбуковите стават - въпросът е да няма такива от фибро-стъкло, алуминннн, карбоннн и т.н. А тенденцията занапред е при възможност да се ползват и лъкове от естествени материали!!!
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: bravewolf в Март 27, 2014, 12:26:33 am
На всеки стрелец ще са му нужни поне 10 стрели! Ще пробваме стрелите на Ванката, много ясно! Всички сте добре дошли!
Забравих да помоля всеки желаещ, да потвърди участието си по отрано, до 10 май! Пишете тук и на лични! Можете да се обърнете както  към мен, така и към Цецо и Динко! Телефона ми е 0898651210-Емо!
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: Sea Raven в Март 27, 2014, 10:31:26 am
Аз съм почти сигурен участник, стига да не изникне нещо непредвидено разбира се но за сега не ми се очертава така че се записвам.

Надявам се да се съберем повечко хора. :)
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: bravewolf в Март 27, 2014, 07:40:37 pm
И аз се надявам да се съберем повече хора! И Perf заяви сигурно участие на лични! Ще се постараем всичко да бъде, както трябва и разбира се, да се забавляваме!
Пусни, моля те, ако ти се занимава, някоя снимка от Унгария, че ми е интересно! Пък може и от Корея!
Сигурен съм, че във форума има доста хора, ентусиасти, както за правене, така и за стреляне с лъкове, които никога не пишат! Предполагам се дължи на някакво притеснение/страхопочитание/ пред "авторитетите"! Приканвам ги да отхвърлят всякакво такова, и да последват мечтите си!
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: nameless в Март 28, 2014, 02:02:14 am
казал съм на данко, почти сигурен е.....като ви знам как си пасватеее... :o
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: bravewolf в Март 29, 2014, 07:12:47 pm
Това ще е една от мишените, евентуално!
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: primitive в Март 30, 2014, 08:50:58 pm
Супер изглежда, пък да видим кой ще уцели.
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: bravewolf в Март 30, 2014, 09:13:41 pm
Чак ми е жал да я дупчим, ще я поставим по далечко!
Сложил съм и звънче, за слепците, да си "чуват" попаденията ;D!
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: perf в Март 31, 2014, 08:22:59 pm
Изобщо няма да стрелям по нея :). Има вероятност да и счупя рамката ;D
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: bravewolf в Март 31, 2014, 09:57:34 pm
Щом е такава работата, ще я сменя с винкел/рамката/ ;D!
Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: primitive в Март 31, 2014, 10:23:17 pm
ПРАВИЛА ЗА ПРОЛЕТЕН ТУРНИР НА ФОРУМ „МОЯТ ЛЪК” 2014г. Правилата важат само за пролетния турнир!

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕТО

В близост до гр. Пловдив, за да е относително в средата на България и да улеснява идването на всички участници. Мястото се намира на запад от гр. Пловдив – село Оризари и после покрай река Марица (точното местонахождение ще се уточни допълнително)!!!

ОБЩИ ПРАВИЛА

Като ПЪРВА година за това събитие се допускат лъкове от изкуствени материали С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА РИКЪРВ И КАМПАУНД (БЕЗ СПОРТНИ И ПОЛИСПАСТНИ). Силата и дължината на опън за лъковете не са ограничени. Стрелите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да са само от дърво или бамбук/тръстика и т.н. Типа допускани върхове са тренировъчни или конусни и капковидни конусни. Тежестта на върховете не е от значение (не се допускат ловни, плоски и джудо върхове, както и такива за птици). Ноковете и типа на оперението са свободни. Необходими стрели – около 10 броя (или максималното количество, което можете да изстреляте в рамките на 1 минута) + 1-2 допълнителни, които са резервни, в случай на непредвидено счупване или загуба.

Не се допускат каквито и да са устройства и приспособления за рилийз като спусъци и т.н.

Реда на стрелбата се определя с жребий изтеглен в самото начало от всеки от участниците, който трябва да се спазва и следи от всеки участник.

Стрелбата се извършва от линия, при свободна позиция на тялото с изключение на мишена №7.

Всички участници ще преминават по трасето един по един през цялото трасе от мишени, като ще се отбелязват точките спрямо попаденията индивидуално на таблица за всеки участник и му се засича време. Между всяка мишена участникът и журито отиват до съответната мишена, за да съберат стрелите и да отчетат резултата от целта/дисциплината. Накрая участника и журито минават да съберат стрелите на участника от последната стрелба и да отчетат резултата от целта/дисциплината. Преди да са се върнали НЕ СЕ ДОПУСКА НИКАКВА стрелба или заставане на участник на изходна позиция пред която и да е от мишените! Финалните резултати се изчисляват и обяват след приключване на състезанието и преминаването на всички участници.


МИШЕНИ

1 Стрелба по цел с големината на ябълка (примерно 10/10см) – разстояние 7м. Само при мишена №1 стрелбата се прекратява при попадение. При всички останали мишени стрелбата се прекратява след изчерпване на определения брой стрели или след изтичане на определеното време за стрелба. Получените точки при попадение в мишена №1 точки са: са за 1-ва стрела – 3точки, за 2-ра и 3-та стрела – 2точки и за 4-та и 5-та стрела – 1точка.

2. Концентрична мишена с големина 40 см с 5 цветни зони – разстояние 15м. При мишена №2, точките са както следва - 3 – за централния кръг(жълта зона), 2 - за следващия(червена и синя зона) и - 1 за най-външния кръг(черна и бяла зона) за всяко попадение. Попадения в граничните зони(на линията) се зачитат към по-голямата точкова зона и се определят от журито, за да няма спорове.

3. Концентрична мишена с големина 40 см без значение на цветовите зони - разстояние 25м. При мишена №3 при попадение в рамките на мишената (концентричните кръгове) се дават по 2 точки за всяка стрела.

4. Времева мишена с големина 40 см – разстояние 25м до мишената с поставен кол и малко колче на разстояние 1,5м от него (в ляво или в дясно, в зависимост от това дали стрелеца опъва с дясната или лявата ръка тетивата). Пред мишена №4 стрелите стоят до малкото колче и за всеки изстрел се отива, взема се по една стрела и се връща на изходна позиция от другата страна на големия кол за произвеждане на изстрел. След рилийза упражнението се повтаря. Време за изпълнение - 1мин. При мишена №4 получените точки са по 3 за всяко попадение в рамките на мишената. При пуснати по-малко от 5 стрели (независимо от попаденията) – резултат от тази мишена НЕ СЕ ОТЧИТА. Ще пуснем в скоро време и едно разяснително клипче!

5. Далечна мишена с големина на чувал (примерно 60/40см) – разстояние 50м. При мишена №5 получените точки са по 3 за всяко попадение в рамките на мишената.

6. Мишена с големина на чувал - разстояние 40м. При мишена №6 получените точки са по 2 за всяко попадение в рамките на мишената.

7. Мишена с големина 40см – разстояние 20м. Към мишената се застава с гръб и по нея се стреля след обръщане само от кръста на 180 градуса, ходилата остават в посока обратна на мишената. След всеки изстрел се връщате към изходно положение – с гръб към мишената (завъртане от кръста). При тази мишена получените точки са по 5 за всяко попадение в рамките на мишената.

8 Преминаване по цялото трасе за време, с пускане по една стрела по всички дистанции според регламента. При дисциплина №8 се допуска държане на 10(+) стрели в ръцете за бърза стрелба. При тази дисциплина, получените точки са по 4 за всяко попадение в рамките на мишена. При пропускане на мишената с една стрела се преминава на следващата мишена и ако се спести от времето, можете да се върнете на мишена по ваш избор. При пуснати по-малко от 5 стрели за времето от 1 минута  – резултат от тази дисциплина НЯМА ДА БЪДЕ ОТЧЕТЕН. (ще направим тестове и ако времето се окаже недостатъчно то ще бъде увеличено)

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА

Пред мишени №1,2,3,5, 6 и 7 се застава с натегнат лък и по 5 стрели в колчана. Не се допускат други стрели в колчана или в ръцете. ЗА НАЧАЛО НА СТРЕЛБАТА СЕ ИЗЧАКВА СИГНАЛ ОТ ЖУРИТО. ПРЕКРАТЯВАНЕ НА СТРЕЛБАТА ПО СИГНАЛ НА ЖУРИТО. ЖУРИТО ИМА ПРАВО ДА ПРЕКЪСВА СТРЕЛБАТА ПО ВСЯКО ВРЕМЕ ПО НЕГОВО УСМОТРЕНИЕ! ОНЕЗИ, КОИТО НЕ СПАЗВАТ УКАЗАНИЕТО НА ЖУРИТО ЩЕ БЪДАТ ОТСТРАНЯВАНИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО! Време за изпълнение на стрелбата по всяка от тези мишени – 2мин.

На всички дистанции участникът има право на 5 изстрела, с изключение на участъците (4 и 8), в които се стреля за време.

При получаване на еднакъв брой точки на двама или повече от участниците, за определяне на крайното класиране се пускат по още 5 стрели от състезателите с равен брой точки по мишена №2, като резултатът от последната стрелба не се прибавя към общия резултат, а служи само за определяне на класирането. При отново равен резултат се повтаря стрелбата за елиминацията. При още един равен резултат се назначава мишена №6 на 40м.

Всеки участник има право да получи копие от състезателния си протокол със личните му попадения и сбор от точки.

НАГРАЖДАВАНЕ

Медали за първо, второ и трето място – с логото на форума и надпис Пролетен Турнир на Форум «Моят Лък» 2014г..

Титла: Re: Въпрос към съфорумците!
Публикувано от: bravewolf в Март 31, 2014, 11:18:52 pm
Това е концентричната, хартиена мишена, която ще се прилага към точка 2,3,4  и 7 от предвидените в турнира! Тя ще се фиксира върху плоскост-щит, задържащ стрелите! Диаметър 40см.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Април 01, 2014, 10:48:43 am
Чудесно измислено! Жалко, че не съм подготвен за нещо подобно. :( Надявам се да продължат да се организират такива турнири и за в бъдеще, когато се надявам да съм вече достатъчно подготвен (както със стрелбата, така и с лъковете и стрелите :) ).
Но не съм изключил все още самото присъствие на мероприятието де! ;)
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: primitive в Април 01, 2014, 11:33:16 am
Стига бе! Да не мислиш, че има някой чак пък толкова подготвен, важното е да се забавляваме. Пък иначе всеки е добре дошъл, дори и да не е участник. Хубаво е да се видим и да се запознаем поне.Не вярвам това да скърши на някой егото, уцелил или не. Аз лично съм много по-лош стрелец от теб, но въпреки това мисля да се пробвам. А пък има и доста време да се пробвате и да потренирате :P
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Април 01, 2014, 11:46:03 am
Аз лично съм много по-лош стрелец от теб...

Не се обзалагай на това! ;) Все още имам много малко пуснати стрели, и в голяма доза ми играе късмета! ;)
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: Sea Raven в Април 01, 2014, 01:53:00 pm
А примерно ще има ли специална награда за нула улучени мишени? :P

Просто искам да имам шанс и аз за награда де.

Надявам се да стане хубав турнир, пуснете го на сайта в фейсбук да го разпространяваме.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: perf в Април 01, 2014, 03:07:37 pm
С чисто нов лък съм, стрелял съм 2-пъти с него за последния месец. Има голяма вероятност да оспорваме наградата "Не улучил нито една мишена." Но това няма да ме спре от участие :)
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: primitive в Април 01, 2014, 06:02:35 pm
Според мен е рано да се организира такова събитие по-мащабно като във фейсбук например....Едва ли ще успеем да се справим с повече от 20 макс 25 участници, и така да се каже просто правим опит за сондиране на почвата един вид. Затова като начало организацията е сведена само до участниците и четящите форума. Става въпрос и за други неща освен самото състезание като например как една местност за 2 дни може да се превърне в разкошен кенеф от повечко хора. Човек трябва да разсъждава малко по-глобално по определени въпроси.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Април 01, 2014, 08:30:06 pm
Наистина, трудно, ще се справим с повече участници! Но, така или иначе, не смятам, че ще се съберем повече от 15 стрелци! И не разбирам, защо, хората, продължават да се спичат, кой, как стрелял? Айде да не цитирам, какво класиране направихме, лани, в Турция! Само Динко направи не лошо представяне, пък въобще не стреля...ама то на него Аллах, шербет му е капнал в устата, и с масло му е намазал пръстите! Пък, ние с Цецо, като сме безбожници, пуцай,пуцай...к**а му Янко ;D ;D
 
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: neven в Април 01, 2014, 11:00:58 pm
Слушайте какво! Що не дадете наградата на мен? Има ли въобще съмнения кой е най-добър стрелец?
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Април 01, 2014, 11:32:48 pm
Разгеле, Рангеле! Тъкмо се чудех , що не пишеш тука! Награда ще вземеш, само, ако додеш!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: neven в Април 02, 2014, 02:41:20 pm
 :)
Много ми се иска да дойда, но за сега имам предвидени други неща на 17 и 18 май. Ако се разминат, непремено съм там.
Поздрави!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Април 04, 2014, 12:40:22 am
Това е позиция 4, от предвидените в турнира! Разбира се, коловете ще са колове, а не такива клечки! Шест стрели за 48сек. става, една минута не е малко, като заложена в позицията!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Април 04, 2014, 01:06:29 am
Това е мястото!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Април 04, 2014, 10:30:04 pm
Извинявам се, за това, че не можете да видите клипа! Явно има някакъв проблем, с който не мога да се справя, много съм зле  с технологийте! Ако успеем да го нагласим, ще ви го пуснем пак или ще снимаме друг!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: Admin в Април 05, 2014, 09:52:16 am
Ако имаш скайп намери ме и ми прати клипа, ще го кача във форумният Ю-Туб!
Скайп: trabantdelux
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: Admin в Април 05, 2014, 11:37:04 am
https://www.youtube.com/watch?v=hut0o_CgzYw
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: primitive в Април 05, 2014, 11:47:36 am
Благодарско Боре - клипа обяснява дисциплина №4 с коловете и стрелба за време.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Април 05, 2014, 09:16:15 pm
Мерси и от мен! Друго е, като се намеси знаещ, образован човек! Иначе, аман от диваци ;D
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: nameless в Април 06, 2014, 12:21:45 pm
уточнена  ли е окончателната височина на която ще отстои от земята центъра на мишената /мишените/?
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: ванката в Април 16, 2014, 09:53:01 pm
А къде точно е това място......в случай че успея да дойда де-координати посока ей такива работи пък ми е интересно на кого е -да не се озовем на някое частно пасище или нещо такова ::)
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bobber в Април 17, 2014, 07:04:00 am
ако е там където ходихме миналия път се съмнявам да е частен имот :)
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Април 17, 2014, 09:12:27 pm
Мястото се намира точно на вливането на р.Въча в р.Марица! Още 500м. на запад от предния път, Бобре! Не мисля, че е частна собственост, но със сигурност е общинска! Което ми напомня, че за организиране на масово мероприятие, май, се взима някакво разрешително! То, ще видим нащо, колко масово ще стане :)! Реките и бреговете им, мисля,че имаха друг статут, не общински! Не знам, всъщност, това не ме притеснява!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bobber в Април 19, 2014, 06:20:31 pm
точно за това си мисля че няма да е частен имот...бреговете мисля че се водят на горското по принцип :)
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Април 19, 2014, 07:53:59 pm
А на твоето място, как е, става ли за стреляне? Има ли дига, или нещо подобно, което до спира стрелите?
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: perf в Април 20, 2014, 12:37:58 am
Покрай р. Марица почти навсякъде има диги. Аз стрелям на същата дига но на 150 км. оттам :). Дигата е идеална за стрелба с лък. Няма камъни, само пръст и растения. Само трябва да се окоси през пролетта два квадратни метра там където падат стрелите.  Поне покрай Свиленград мога да избирам разстояния м/у 20 и 150 метра.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: nameless в Април 20, 2014, 01:09:43 pm
ако трябва да вземам бензинова косачка казвайте
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Април 20, 2014, 09:19:40 pm
Абе, за косачка не знам, ама гледай да не забравиш да си вземеш ибрика! Както виждаш perf стреля и на 150м. та може да ти дотрябва ;D
Ако продължава да вали така, до средата на май, тревата може бая да порасне! Аз ходя там, от време на време, ще следя ситуацията и при нужда ще вземем мерки! Ще назначим щатен косач, а също ще трябва да поставим и отцепка/така ли му викахме в казармата/, щото там се мотат секви-рибари,кравари,гъбари,курвари и секви други племена! Да не вземем да отстреляме някой!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: nameless в Април 21, 2014, 01:24:00 am
кви 150 метра бе човек, аз трябва да ги хварлям на два пъти.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: perf в Април 21, 2014, 05:32:26 am
Не съм стрелял на 150 м. - просто има възможност за такава стрелба. Де да можех да уцелвам мишена 80х60 на 150 м. :)
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bobber в Април 21, 2014, 09:15:26 am
моето място е на брега на марица...почти(200м навътре  е) но е равно и ще се губят стрели на поразия
нива е и даже си е сята със зърно
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 06, 2014, 11:39:11 pm
17 май, наближава! Дано, до тогава, времето да се стабилизира, че ще го...
Ако има хора, които смятат да се включат в турнира, а не са заявили участие, нека го направят! Също и тези, които все още се колебаят! За да можем да се ориентираме, горе-долу, колко стрелци да очакваме!
Стрелците, могат да си поканят и половинките! Що да няма и малко публика! Аз съм поканил видни пловдивски художници, лекари, университетски преподаватели и една кандидат евродепутатка/не се бъзикам/ 8)...ама може и да не дойдат ;D
Коту-виж, доли някой лев за наградния фонд на следващото състезание! В предстоящото, такъв няма да има :(
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: nameless в Май 07, 2014, 01:32:29 am
мишените са пооочти готови
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Май 07, 2014, 10:42:22 am
Аз силно се надявам да успея присъствам, но може би стрелбата ще ми се размине, заради проблем с рамото, с който трябва да се справя. :(
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bgpanev в Май 07, 2014, 11:11:29 am
Аз също се надявам да присъствам като зрител,щот не се чувствам готов пък и стрелите ми са....
 Не знам само дали съботата няма да е работен ден,но затова са отпуските.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: primitive в Май 07, 2014, 11:30:25 am
http://xn--b1aekbb1acci5f.com

Ние преди изобщо да го организираме сме проверили, просто се надяваме времето да е хубаво - отработваните са в зелено!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bgpanev в Май 07, 2014, 01:43:32 pm
Ами тогава работата заспива.Живот и здраве  :) П.П. Поздрави за организаторите.Крайно време беше да се осъществи такова начинание.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: primitive в Май 07, 2014, 07:31:59 pm
Все пак Емо е главния инициатор и отговорник, ние сме само сателити в подкрепа!!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 07, 2014, 09:05:55 pm
Да не бегаш от отговорност! Емил, може де е инициатор, но организаторите са той, Цецо и Динко! Динко действа здраво по мишените, пък ти, струва ми се, че ще си главен съдия ;)! Като те знам колко си взискателен, ще има доста дисквалифицирани ;D! Шегувам се, да не вземе някой да се стресне!
С Динко решихме за организаторите да има по 10 бонус точки, заради занимавката! Пак се шегувам!
Въобще не ме интересува как ще се класирам! Важното е всичко да стане по най-дбрия начин, и всички да останат доволни от събирането!
Утре ще поръчам медалите!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: Black Wolf в Май 09, 2014, 10:55:47 am
Да не звуча като черна станция, но прогнозите са за доста дъжд (и бая студ) до края на месеца, че и другия...
Дано все пак не са много точни! ;)
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: primitive в Май 09, 2014, 06:34:59 pm
Еми ако пък чак толкова вали естествено ще го отлагаме... пък може да се превърне от пролетен в летен или пък в есенен турнир...
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Май 09, 2014, 09:46:36 pm
Не знам, но трябва да го решим до средата на идната седмица поне, че да можем да си правим сметките и организациите...
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 09, 2014, 10:13:04 pm
Ето ги и медалите!
Направих грешка, че им написахме датата! Ако отложим състезанието за друга дата, заради времето, ще е малко кофти! Карай, ще ги взимате със задна дата ;D
Определено до средата на другата седмица ще се реши дали ще го отложим!
При прогноза за дъжд е бесмислено да се събираме! Предпочитам да е на 17 май, но не зависи само от нас!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: primitive в Май 09, 2014, 11:24:10 pm
Естествено, че трябва да го решим до средата на другата седмица, ама по-скоро до петък, че на синоптик вяра да нямаш. Тука като кажат че ще вали - не вали, пък ако е много слаба вероятността - то си е задължително!
Медалите са станали супер - е датата кой знае - иначе нищо - голямо чудо ако е на друга дата - за друг път ще се знае.
Емо, запази ми тоя средния, че ще ми отива на тапетите в хола, а другите ги разходвай ;D ;) по предназначение...
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 09, 2014, 11:58:57 pm
Дадено, брат! Още утре ти го пращам по EKONT!
Времето през пролетта е твърде динамично и прогнозата може да се промени няколко пъти, през следващите 5 дена! Нека  не прибързваме!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Май 10, 2014, 12:20:36 pm
Тюх, язък!  :( Таз' година не, ама другата - единият ще е за мен!  ;D
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: nameless в Май 10, 2014, 08:47:52 pm
ето мишените

(https://lh4.googleusercontent.com/-YgshFwkL530/U25Z6Z7idyI/AAAAAAAABew/BlV-xRMJk6Q/w958-h719-no/IMG_4091.JPG)

(https://lh5.googleusercontent.com/-yZFQPEMY_J8/U25Z5BQbNNI/AAAAAAAABes/5V8EeFWGv1k/w606-h808-no/IMG_4087.JPG)

(https://lh3.googleusercontent.com/-j3TLYWT5x6Q/U25Z5HnZclI/AAAAAAAABek/0ej0Rww2ob8/w606-h808-no/IMG_4088.JPG)

(https://lh3.googleusercontent.com/-P70kOO5FMPI/U25Z4_JOFhI/AAAAAAAABeg/p0qHxT3zJ2Q/w606-h808-no/IMG_4089.JPG)
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 10, 2014, 08:59:07 pm
Г-н Динев, пак се е постарал! Пък да видим кой ще ги уцели!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: primitive в Май 11, 2014, 09:51:00 am
Страхотни!!! С кеф да се дупчат дет се вика. Браво!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: ванката в Май 11, 2014, 12:53:12 pm
много са хубави но май няма да имам удоволствието да ги пробвам -много работа и малко свободно време :-\
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: primitive в Май 11, 2014, 02:53:35 pm
Всички сме така, но трябва да полагаме усилия за това, което обичаме!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Май 12, 2014, 10:16:54 am
Има ли достъп с кола до мястото?
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: perf в Май 12, 2014, 03:56:59 pm
Поне в нашия край има достъп до цялата дължина на дигата. Трябва им достъп за ремонтни работи.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Май 12, 2014, 04:03:19 pm
Ще е проблем ли да публикуваме координати (GPS, карта от ГугълМапс и т.н)?
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: perf в Май 12, 2014, 06:34:28 pm
Според мен ще е голямо улеснение.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 13, 2014, 12:44:53 am
Мястото е достъпно с автомобил. Все пак, ще караме доста неща!
GPS-координатите, да ги даде някой друг, защото на мен ще ми е трудно! Извинявам се!
Мога да ви ориентирам словестно.
Мястото се намира от западната страна на гр.Пловдив, между с.Оризари и с.Кадиево, точно на водослива на р.Въча и р.Марица!
Ако идвате от запад/от София/ по магистралата, като слезете от нея на отбивката за Пловдив има разклон, един на ляво с табела ПЛОВДИВ и един на дясно с табела ПАМПОРОВО! Хващате десния, това е околовръстното на града! След като преминете моста на Марица следете за табела гр.Пещера! Завива се на ляво по път пресичащ околовръстното чрез надлез! Това е ПЕЩЕРСКО ШОСЕ!
Ако идвате от изток, честно казано, не знам как бихте заобиколили града! Ще се поинтересувам и ще ви кажа! Макар, че това можете да си го направите и вие, с обикновена пътна карта!
Ако влезете в града, спрете и попитаите някой, как да стигнете до ПЕЩЕРСКО ШОСЕ/ то е продължение на ул.Гладстон/,чрез него се излиза от Пловдив в желаната посока! След като пресечете околовръстното/с надлеза/ ще преминете покрай черешови градини/от дясно/и малък рибарник/от ляво/! Тогава гледайте за отбивка в ДЯСНО!   
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 13, 2014, 01:02:33 am
Отбивката в ДЯСНО е с табела с.Оризари-1км. Тук следват по важните обяснения! Като влезете в селото търсете и следвайте табелите СПОРТЕН КОМПЛЕКС НА ЕВРОРЕЙСКИ КОЛЕЖ, на центъра на селото се завива на ляво! Стигнете ли до този комплекс, той е веднага след последните къщи, буквално в началото на паркинга, на дясно, започва черен път! Движейки се по него, след около 1км. е мястото на шибаното събитие!
Като стъпите на черния път звъннете/0898651210/, за да ви посрещне някой :)
Ако има неясноти, питайте!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Май 13, 2014, 09:33:10 am
Да не е тук?
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 13, 2014, 07:18:31 pm
Добре се ориентираш! Точно това е мястото!
Може да прозвучи смешно, но съм длъжен да напомня на всички, които смятат да участват, че трябва да са подготвени за спане на открито с всичките му необходими вещи-палатки,сп.чували,масички,столчета,топли дрехи и пр. И разбира се храна и вода/там няма чешма/ Да не си забравите лъковете ей ;D...да не стане, като да ходиш без к...р за невеста ;D
Това е, гледайте прогнозите и стискайте палци да не вали!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 13, 2014, 08:25:16 pm
В sеinoptik дават за събота гръмотевици към 18часа!
По този повот ми хрумна следната идея!
Организаторите отиват на мястото по раничко, редат мишените, гостите идват най-късно 12часа, от 13 до 17 провеждаме състезанието, награждаваме се и след това се връщаме в Пловдив! Познавам собственика на един приличен хостел, където можам да се подслоним за 10-12лв. със закуска! Има двор с голям навес и барбекю, където можем да си направим галавечерята! Хостела е в стария град, който не го е разглеждал може да му е интересно! Ще има някакво рицарско шествие точно тогава!
В последния момент е, съжалявам! Мислете бързо!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 13, 2014, 09:01:14 pm
Току що говорих с шефа на хостела, даде символична цена 8лв., като за наши хора!
Мислете!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: perf в Май 14, 2014, 12:50:18 am
Ако ще вали съм навит за хостел-а.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: nameless в Май 14, 2014, 12:55:50 am
аз също, цената е повече от добра, макар че все пак 3 часа ми се виждат много тънко време за стрелба при условие че всеки ще стреля след приключването на предходния.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Май 14, 2014, 09:01:23 am
Мале, какъв дъжд се излива тука... Дано и там не е така!

Вчера се оказа, че вероятно ще съм без кола, така че сега трябва да разучавам какви влакове има за Пловдив, в какъв час ще пристигна, и евентуално как ще стигна до мястото. :( Но то това не би трябвало да касае участниците де, аз почти сигурно няма да стрелям. Снощи от келешлък реших да опъна няколко пъти 64-либровия ми лък да видя дали ми се е оправило рамото, и хоп - днес пак съм с мазила. :( Явно ще почивам по-дълго от желаното. :(
Иначе за хостела - макар времето да не ме плаши (за бушкрафтъри се бием в гърдите уж! :) ), при гръмотевична буря наистина е по-добре да не сме на дигата. Където са всички - там съм и аз! :)

П.П. Че колко участника се очаква да стрелят, че 3 часа да не стигнат?!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: Black Wolf в Май 14, 2014, 09:02:57 am
И тук вали.  8)

Прогнозата. До към 20 май дъжд, после ще се оправи за изборите, после пак дъжд.  ::)

(http://s3.postimg.org/qv02dhtun/prognoza001.jpg) (http://postimg.org/image/qv02dhtun/)
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: primitive в Май 14, 2014, 09:39:30 am
Аз също съм фен - цената е без коментар! Мисля, че при всички случаи ще свършим състезанието преди определеното време. Дано само прогнозата да не се промени на към лошо преди петък - в противен случай, дори и да не ни се иска ще трябва да го отложим за следващата определена дата.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 14, 2014, 11:31:17 pm
За сега прогнозата остава същата, 18 часа дъжд с гръмотевици! Добре е, че няма разногласия за хостела! От 13 до 17 са 4 часа, а не 3!
Кои са сигурните участници:1-Аз,2-Динко,3-Цецо,4-Гого/на Цецо сина му, ако дойде жена му, и тя ще стреля/,5-Данко,6-Христо/Perf/,7-Стили,8 и9 двама мой приятели от пловдивско! Ще присъстват:Стоян/XENOS/, който го боли рамото, дано се оправи до събота/що не се пробва с по лек лък, с влакове от североизтока до Пловдив-зор ще видиш/, Бобъра и Слави, които нямат с какво да стрелят/ако другите, любезно им предложат оръжията си, може и те да се включат/ и BG PANEV, който скоро не е писал и май нямаше стрели/ аз мога да му дам, ако иска да стреля/, SEA RAVEN смяташе да идва, но не е потвърдил!
Всичко на всичко десетина човека, плюс 4-5 на кантар! Под очакванията ми! :(
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Май 15, 2014, 08:54:34 am
Сега гледах, че с влакове наистина голяма мъка :( В най-добрия вариант трябва да пътувам цяла нощ, като първо стигна до София, и после до Пловдив - ориент експрес! :( Има и автобуси, но с тях пристигам някъде около 13 часа. Има ли някакъв транспорт от Пловдив до Оризари?

За това дали ще ми се оправи рамото до събота - а дано, ама... :( Така си е трета седмица вече - ту се оправя, ту пак боли. Лошото е, че най-много ме заболява точно като повдигам лакътя нагоре за да почна дърпането назад. Все пак ще нося по-лекият ми лък (46 лб) и колкото стрели намеря в приемлив за него диапазон на спайна. Ще се пробвам, но не обещавам. За сега ме е страх да пренатоварвам, щото дясната ми ръка вероятно е едно от най-важните неща в живота ми!  ;D

П.П. Аз пък мисля, че 10+ човека си е повече от добре като за начало на тази инициатива!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: Sea Raven в Май 15, 2014, 11:11:44 am
За съжаление пропускам, имам майстор в къщи и уикенда му е финалния спринт, после се почва голямото чистене.
Исках да дойда за да се видим, аз по принцип не съм стрелец, тоест обичам да стрелям но се съмнявам че ще ме пуснете по трасето с двуцевката, щеше ми се да си поговорим с други лъкоправци и да видя лъковете им.

Успех в начинанието.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: ванката в Май 15, 2014, 11:23:40 am
И аз имам желание но съм на работа и събота и неделя а и тези балове ми изяждат и финанси и отпуска. Иначе имам и лък и стрели даже новите бамбуковите ги пробвах и имам един въпрос за тях но май не му е тук мястото ще потърся тема.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bgpanev в Май 15, 2014, 07:22:42 pm
Ако времето е хубаво съм там,но без преспиване.Смятам да съм там рано около 10h ако не ми мине котка път.
  Стрели имам ама не са много хубави(по скоро експериментални),пък лъка ми е купешки. ;)
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: primitive в Май 15, 2014, 08:10:50 pm
 За съжаление ще се наложи да отменим турнира за тази седмица т.е. за 17,04,2014. С "ръководството" решихме, че ще е малко изнасилена ситуацията предвид на метеорологичната обстановка - дали ще вали, дали няма, така или иначе вероятността е много много съществена. Гадничко ни е и на нас...
Това го водят за едн от най-надеждните сайтове за метеорология
http://www.accuweather.com/bg/bg/orizari/49889/may-weather/49889
също така ползвам и http://sinoptik.bg/plovdiv-bulgaria-100728193/10-days а и http://www.gismeteo.com/city/weekly/3431/ всичко е почти едно и също.
 За сега според мен отлагането е за неопределено време, надяваме се другата седмица да се подобри прогнозата, но не съм сигурен. Все пак следете форума.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Май 15, 2014, 08:38:00 pm
Другата седмица има избори, и не че много съм важен, ама ще участвам в комисия. :(
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 15, 2014, 08:51:05 pm
Ако в събота не завали ще се пукна от яд!!!!! >:(
Решихме да не рискуваме да провалим първото издание на турнира от припряност и безпокойство от, евентуалния, дъжд!
Не спирайте да стреляте,  пийте една ракия/или студена вода/ тази вечер и другата седмица продължаваме с уточненията!
Тези, които бяха възпрепятствани за тази седмица, се надявам да не са за другия път!
xenos-е  важен си, въпреки, че се занимаваш с политика ;)
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: perf в Май 15, 2014, 09:56:45 pm
Лошо няма. Само да не е последната седмица на юни - на Каварна рок съм. Също такаааа - 22-24 август - Мото рок събора в Търново :) През другото време съм свободен - значи може да ме броите сигурен.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Май 15, 2014, 10:23:08 pm
xenos-е  важен си, въпреки, че се занимаваш с политика ;)

А, не съм си загубил акъла още! Всъщност се занимавам с пари... налага се понякога... ::)
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: neven в Май 16, 2014, 12:58:26 am
Тъй като нямаше как да присъствам на сътезанието на 17-ти, решението за отлагането му много ме зарадва.
Освен това смята, че май месец е определено нестабилен и предварителни уговорки конкретни дати са малко рисковани.
Според мен най-стабилно време през годината и то за цялата страна това е втората половина на септември месец и първата половина на октомври.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bgpanev в Май 16, 2014, 08:36:50 am
Еееей тва е кофти :-\
  Аз пък имам ангажимент на 24 и 25и.Дано да вали тогава,че да го отложите за края на месеца 8)
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 16, 2014, 08:02:01 pm
Решихме турнира да бъде през май, защото имаме амбицията да се организират по два, такива, годишно! Единия през пролетта, другия през есента/точно септември-октомври/! За това, настоящия, го кръстихме ПРОЛЕТЕН ТУРНИР "МОЯТ ЛЪК"!
Но нека направим този, пък ще видим, за по нататък!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 16, 2014, 08:38:48 pm
Хубаво е да се съберем повече хора, но сами разбирате, че едва ли ще е възможно да се съобразим с всички! Всеки е важен, всеки е ценен, особенно, като гледам колко сме! За сега, обаче, ще се съобразяваме,основно, с времето! Стабилизира ли се метеорологичната обстановка, ще го направим веднага!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: perf в Май 17, 2014, 07:37:50 pm
То пък едно време при нас. Капна малко дъжд към 12:00 и после едно слънце до сега 19:40 :)
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bgpanev в Май 17, 2014, 07:43:00 pm
В Димитровград същата история,само към 15h притъмня ама до там :(
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 17, 2014, 11:45:41 pm
За Пловдив си го познаха! Към 17,30 заваля и захладня! През деня беше много хубаво! При варианта с хостела всичко щеше да мине по план, но знае ли човек, можеше да завали и по рано! И сега можеше да джаскаме ракийки под навеса на хостела ;)...няма нищо, със  Слави и Дакота лупнахме по една профилактично ;D Другия път заедно, медалистите ще почерпят :D
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 20, 2014, 07:58:16 pm
24-25 МАЙ-това е новата дата на турнира!
Предполагам, че ще има разочаровани, но решихме да не го отлагаме до безкрайност!
Който не успее да дойде сега, ще участва на есенното състезание, което планираме да се проведе септември-октомври!
Подробностите са описани в по горните публикаций! Гответе се за спане на открито!
Моля, потвърдете заявките си за участие!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Май 20, 2014, 09:29:07 pm
Както обичаха да казват моите преподаватели в университета - Ще се видим на есен!  :(
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: perf в Май 20, 2014, 11:56:00 pm
Лоша работа. Нищо не мога да кажа със сигурност. Утре по някое време ще разбера.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: primitive в Май 21, 2014, 12:36:16 am
Стискаме палци за всеки, който успее! Никога нищо не е сигурно.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: nameless в Май 21, 2014, 12:52:13 am
и Данко обеща да дойде, макар и само за събота. в неделя бил на друг турнир в габрово. Емба, предлагам ти да го напиеш и да се откаже от габровото.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: ванката в Май 21, 2014, 02:51:17 pm
В събота съм на бал в неделя на работа-на въртящ график съм, почивам понеделник вторник нощна ....на есен с песен.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 21, 2014, 09:25:50 pm
Ако някой от участниците има преносима мишена за доизкъртване, нека я донесе! Аз имам 2-3, ще ги ползваме за загрявка и стрелба за кеф! Мишените предвидени в турнира, ще се ползват само в състезателния тур!
Също, ако имате тента/шатра/, донесете и нея! Имам една, но няма да стигне за всички!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: Admin в Май 22, 2014, 01:21:50 pm
Гласува се на тази дата. Съжалявам, няма да мога да се присъединя.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 22, 2014, 09:46:26 pm
Ще помоля, уважаемите участници в турнира, да се постараят, най-късно 12часа на обяд, да са на мястото на провеждане на мероприятието!
Струва ми се, че имаше хора, които се зарадваха, че го отложихме предния път, но сега пак мълчат? :)
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Май 22, 2014, 09:58:56 pm
Изборният ден приключва в 19:00 часа в неделя. Ако беше за едното гласуване, дори аз можех да сколасам чак в Шумен да се върна да се отчета. Проблема е, че съм в комисия, както казах, и ще имам работа и в събота, и през цялата неделя, че може и до малките часове на понеделник :( Пък така ми се искаше да дойда... макар да нямаше да мога да стрелям най-вероятно.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 22, 2014, 10:09:58 pm
Напълно те разбирам! Много ми се щеше да  се видим на живо, просто го отлагаме за няколко месеца!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bgpanev в Май 22, 2014, 10:24:53 pm
За събота разбрах,за неделя каква е програмата. ???
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bravewolf в Май 22, 2014, 10:31:35 pm
Пиене на кафе 100часа и после потрошване на тренировачните мишени! Да не би, да смяташ, да дойдеш?
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: bgpanev в Май 22, 2014, 10:44:25 pm
Единия от двата дни,затова питам за неделя
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Май 23, 2014, 03:59:56 pm
Приятно изкарване ви пожелавам! Успех на всички, които ще участват! И барем се сетете да поснимате повечко (снимки и/или видео), че то туй ше ни остане на нас - недошлите... :(
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: primitive в Май 23, 2014, 05:55:49 pm
Айде последно повикване за утре, че изборите чакат, турнира не чака  :):D ;D!!! Все пак изборите са в неделя, помислете си пак дано повечко хора да успеят.
Ще направим опит да снимаме, но не разчитайте прекалено от моя страна, все пак трябва да следим за реда и дисциплината и да нема шмекери! :P
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: primitive в Май 26, 2014, 09:40:34 am
Да обявим резултатите от турнира!

Класиране:
Първо място - Стоян Илиев - 55 точки
Второ място - Емил Митков - 46 точки
Трето място - Илия Видолов - 42 точки

Отново честито на победителите!!!

Участниците бяха само 10 човека, но какво да се прави? По скромното ми мнение се получи доста добре, като се има предвид, че ни е за първи път. Поне случихме на време - слънчево, топло, че и малко отгоре...
 Снимки - като ми остане време да сортирам от моите и на Емо - със сигурност ще има!
Приканвам и другите участници да качват снимки, ние като организатори почти нямахме възможност да снимаме.
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Май 26, 2014, 09:50:22 am
Може би би било добре и ако се спомене с какви лъкове са участвали, както и ако има записи на всяка мишена конкретно какви постижения са имали.

П.П. Пък снощи докато висях полу-заспал в коридорите на общинска администрация, как ме беше яд, че заради такава простотия отървах събитието. :(
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: primitive в Май 26, 2014, 10:02:06 am
Да ще има и попаденията на победителите - на всяка мишена! Няма да качвам всичките! Просто си трябва време, което сега малко не достига, но ще има ще има!

Отново да благодаря на Всички участници!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Май 26, 2014, 10:07:28 am
А още по-добре би било, за по-голяма прегледност, всичко да се отдели в нова тема: "Първи пролетен турнир по традиционна стрелба с лък на Моят Лък".
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: primitive в Май 26, 2014, 10:16:30 am
То май като гледам вероятно ще трябва нов раздел!
Титла: Re: Турнир по традиционна стрелба с лък!
Публикувано от: xenos в Май 26, 2014, 11:15:14 am
Не, според мен този (Форумни събития), си е добър... Просто всеки турнир в отделна тема със заглавие, в което е указана и датата. Евентуално ако смятате, че е належащо - може да се направи нов раздел "Турнири" или нещо такова...