МОЯТ ЛЪК

Лафче => Кошче => Темата е започната от: levonik в Август 17, 2013, 08:26:30 pm

Титла: Предназначение на елементи
Публикувано от: levonik в Август 17, 2013, 08:26:30 pm
Здравейте! Затрудних се да открия нужния раздел и ако съм сгрешил с избора си моля модераторите да го коригират.
В семейството сме от години почитатели на стрелбата с лък, но сме работили само с обикновените, тип детски , от соц.времената - ГДР и Чехословакия. Тези с мерник, баланси  ги видях в СССР, но не можеха да се прекарват през границата. Останаха си мечта до момента, когато видях в магазин във Варна такъв съставен/ сложен/ лък-GONGNU-67 лева май беше цената. Предлагаха ги в сглобено състояние, без инструкция. Купих го, но сега съм затруднен да определя предназначението на отделните елементи, съотнасянето им първо към корпуса, а после и едно към друго.
Моля да помогнете, защото вече веднъж попаднах в затрудненото положение да се опитваме да стреляме с децата и да го правим с ясното съзнание, че нещо не е така!
Благодаря за отделеното време и внимание!
Титла: Re: Предназначение на елементи
Публикувано от: Black Wolf в Август 18, 2013, 01:07:10 am
Настоящият форум е предназначен за традиционни лъкове от естествени материали. Идея си нямам как действа това нещо, а и честно казано мен лично изобщо не ме интересува.
Титла: Re: Предназначение на елементи
Публикувано от: perf в Август 18, 2013, 04:00:44 am
Червеното - това е мерника. Регулира се с болчета:)
Зеленото - поставка за стрелата. Доколкото виждам не е по реда си - много е назад. Регулира се като горното.
Титла: Re: Предназначение на елементи
Публикувано от: levonik в Август 18, 2013, 07:45:41 am
Благодаря за бързите отговори! Явно погрешно съм си мислил, че всеки един форум е предназначен за някаква форма на взаимопомощ. Поне на мен ми е ясно, че преди да се науча да правя космически кораби/традиционни лъкове от естествени материали/, трябва да си поправя Фолксвагена/ купешкия лък/. В интерес на истината, случва се, макар и много рядко, да се роди някой готов-научен.Аз не съм от тях.
Специална благодарност perf!
Титла: Re: Предназначение на елементи
Публикувано от: Black Wolf в Август 18, 2013, 11:37:23 am
Както вече казах, това е форум за традиционни лъкове. Всякакви други стрелящи приспособления не са тема на форума, присъствието им е нежелателно и не се толерира.
Взаимопомощта няма нищо общо.