Последни публикации

Музеи / Лъкове във Weltmuseum - Виена
Последна публикация Black Wolf - Април 26, 2019, 10:53:50 PM
Преди почти един месец имах щастието да посетя Велтмузеум във Виена. Трудно е да се разкаже, трябва да се види.
Още не съм свалил снимките от телефона си, но те не са добри, защото не е разрешено да се ползва светкавица. В сайта на музея обаче има доста експонати, които могат да се видят (е, това разбира се е незначителна част от експозицията).

В обширните колекции от различните части на света има lisudulr традиционни оръжия отвсякъде, вкл. и лъкове.
Винаги са ме впечатлявали лъковете на селк'нам (она) - изчезнало вече племе от Огнена земя.

https://www.weltmuseumwien.at/object/461405/

Виждал съм ги на снимка, но като ги видиш на живо се чудиш на изработката им - правени на око, без стойки за тилеринг и пр., при това с кремъчни инструменти...

Има и всякакви други лъкове от Америка, Африка и Азия. Отделно на един етаж (а всеки етаж е огромен!) има само европейски доспехи, а една зала е с турски доспехи, като имаше и 3-4 стари турски лъка. По-късно ще пусна снимки.
Новини / Re: За Форума!
Последна публикация Black Wolf - Април 26, 2019, 10:30:28 PM
Цитат на: primitive - Март 17, 2019, 01:17:53 PM
Голямо Благодаря на Стоян Стоянов за възстановяването на Форума на неговата платформа този път!!! Дано някой да започне и да прави нещо, че и да пише... Надежди....

Стоян направи голямо нещо, направо спаси форума! Иначе за писането - ми ти ако не пишеш, кой?  ::)
Стрели, принадлежности и аксесоари / Re: Бамбукови шафтове
Последна публикация xenos - Март 20, 2019, 08:56:00 AM
Доста са прави, между другото, само тънката е на места по-кривичка. Аз какви криволяци съм правил на молив - тия ще са песен направо! :) Затова реших да не ги пипам... На лято/есен като режа следващите, ще пробвам и на зелено.
Последна публикация primitive - Март 19, 2019, 10:57:39 PM
изправяй, докато са зелени - много по-лесно е
Последна публикация xenos - Март 18, 2019, 11:08:38 AM
Ето ги и първите две пръчки, които отрязах миналата есен от моя бамбук. После отрязах още две, а през лятото ще има сякаш още поне 10-тина. Като изсъхнат ще видим какви стрели ще излязат от тях! :)
Последна публикация xenos - Март 18, 2019, 09:23:05 AM
Тоя ще да е някой от по-агресивните видове. Повечето не слизат по-дълбоко от 60-тина сантиметра мисля...
Последна публикация perf - Март 17, 2019, 04:31:39 PM
Бях чел за едно момче, посяло си бамбук отвън оградата. На втората година влезнал в градината, минавайки под 70 см. бетон, 20 см. широк.
Новини / Re: За Форума!
Последна публикация Forkbeard - Март 17, 2019, 02:43:20 PM
Привет!

Регистрирах се преди няколко месеца и направо ви бях отписал - помислих, че форумът вече не е активен.

Раздвам се, че сте отново на линия. Информацията и материалите, които публикувате, поне в частта, която успях да разгледам, е много полезна, особено за начинаещ като мен.

Благодаря ви и ползрави!

Новини / За Форума!
Последна публикация primitive - Март 17, 2019, 01:17:53 PM
Голямо Благодаря на Стоян Стоянов за възстановяването на Форума на неговата платформа този път!!! Дано някой да започне и да прави нещо, че и да пише... Надежди....
Прости лъкове / Re: Geologic Club 700 мнение
Последна публикация xenos - Септември 17, 2018, 01:12:15 PM
28 lb = 12.7 kg
Сравнително лек лък, подходящ за тренировъчна стрелба за жени...