Шафта е тялото на стрела, да Рейвъна има точно заготовки за дюбели предвид. При всички положения какъвто и материал да избереш, гледай в него да няма чворове и да е правожилен, т.е. годишните слоеве да вървят от край до край, а не де излизат настрани. А що се отнася до спайна - не съм съгласен, че няма значение!
О, да. Спайна има огромно значение, просто аз не съм стрелец и за мен не е толкова важен. Стрелям на къси разстояния и предимно ме интересува как се държи лъкът а не толкова стрелата.
Стрелата прочее си е отделна материя с много тънкости, не по малко отколкото самият лък.
Забелязал съм че особено на изток има стриктно разделение при майсторите на лъкове и стрели, обикновенно не се засичат в занаятите си.
Въпреки че са неразделни лък и стрела са две много различни неща като техника на изработка, физически качества и ред други моменти.
Аз така и не се научих да правя смислени стрели, просто въртя някакви полуфабрикати набързо колкото да имам подръка.
Заготовките за дибли наистина са доста добър вариант, сухи, прави, два вида дървесина, спестява допълнителна обработка на филизи и заготовки.
Само трябва да се гледа внимателно, обикновенно като отидем с Жорикс вадиме всичките налични пръчки и се почва едно оглеждане, "прицелване", и персонала ни заглежда подозрително.