Има ли необходимост от този форум?

Започната от primitive, Ноември 22, 2017, 04:56:19 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Black Wolf

Значи най-лесно е да се изпращат чрез Еконт - там и таксата е по-малка.
На мое име - Димитър Венков Стефанов, Еконт, София, офис Гладстон - до поискване.

bravewolf

Тиа от еконта искат и телефон! До кога трябва да се съберат парите?

xenos

След празниците мисля да пращам. Ако до тогава Black Wolf не е посочил телефон - ще го пратя на желаещите на лично!  :P

zidarov

Привет на всички!
Хайде да кажете колко парички не стигат и да ги съберем. Пратета пак пълни кординати и да действаме.

Black Wolf

Досега само Xenos e изпратил пари, смятам и моя принос, значи трябват още 80 лв.

Black Wolf

Значи платено е за тази година, т.е. до 20.01.2019 г. Сумата е 148 лв.
Моля да помогнете кой колкото може.

bravewolf

Телефона ти, който трябва за превод с еконт, апокрифно ли да си го предаваме! Стоян ми го пусна на лични, но може и други хора да искат да пратят пари! СХЕМАТА Е ТЪПА И НЕДОМИСЛЕНА.... Действително с еконт е по- евтино, но според мен трябва да има постоянна сметка, в която да се събират целогодишно пари, кой, когато може, а не в последния момент....и не да се афишира, че парите са събрани...нека се съберат и в повече, що не...да има, горницата може да се ползва и за други неща..../ тия дни ще пусна и едни 20 от мен/...

Black Wolf

Телефонът ми не е държавна тайна - 0878 522 789.  8)

ts.vassilev

Цитат на: Sea Raven - Ноември 28, 2017, 09:51:26 AM
За съжаление форумите лека полека умират, за сметка на фейсбук.
Ще си позволя да изразя несъгласие с теб. Форумите отдавна изпяха песента си, а не умират полека. Мина бума, коагот бръмчаха с пълна пара, сега едвам жужат. Влиза новака, регистрира се, пита без да чете (стандартно! винги е било и ще бъде така), пращш го да ползва търсачката (т.е. на майната си) и това е във всички форуми.

Исторически, тази песен е пята много пъти. Конкретен пример - преди 500 години е било напълно възможно един лекар да знае и може цялата медицина (т.е. да е специалист по всичко). Постепенно техниката и знанията толкова нарастват, че един човек да не може да обхване всички специалности, а дори може да се окаже, че и в една специалност има място за супер-специалисти. Имало е период в миналото, в който е било възможно човек да има всички книги на планетата (защото е била точно 1 - първата), а в момента всеки от нас има хиляди заглавия на харддиска си. По същият начин, форумите се разрастват неконтролируемо, но това ги прави изключително тромави. Аз съм сигурен, че човек, който е тук от началото, ще може да намери информация, която е мяркал из темите, но новобранците даже не знаят какво да попитат търсачката, а търпението да прочетат цяла тема, за да разберат за какво иде реч е присъщо за много малка част от хората. Форумите буквално рухват под тежестта си.

Има няколко варианта по които да се действа:
1. Форумът остава като архив на написаното. Който иска да чете, който иска да пише, но едва ли ще има глас отсреща.
2. Надяваме се на чудо и на това, че доброто старо време ще се върне.
3. Прави се амбициозен проект с отворен код, в който се събира информацията от форума в друг формат.

Вариант 2 е най-малко вероятен, а вариант 1 е най-много.
Вариант 1 може да се поддържа с елементарен членски внос - като карта за библиотеката.

Вариант 3 е отблъскващо труден, но затова пък наградата си заслужава. по-Конкретен пример от друг форум, в който членувам: създава се тема "консенсус на модераторите относно темата Х". В обсъждането, разбира се, участват всички, но накрая един се наема да събере темата в 1 страница, 1 абзац, 10 точки - каквото му хрумне. Общо взето тази тема е приключена. Както всяка написана книга - няма как да се промени, а ако е достатъчно добре помислена и гъвкава, то няма и да има нужда да се променя. Дали форумът ще се прероди в книга, сборник, блог с поредици статии или нещо друго, аз не мога да предвидя.

ванката

Още не съм направил първият си лък така че не го закривайте моля. Има много знания които не трябва да се изгубят.