Стрели с рогова вложка в нока

Започната от nameless, Февруари 03, 2017, 11:41:06 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

primitive

Ша са бие пироня във водещата макаричка, той затва не иска  :P

nameless

крадеца вика: "дръжте крадеца"
"The manufacture of composite bows requires skill, attention to detail and patience." -  Adam Karpowicz

nameless

имам въпрос. след подготовката за залепването на върховете бях малко неприятно изненадан от разликите в масата на шафтовете. в комплекта 5/16 са 17,5 - 20,3 грама, но се ядва, 10 от 12-те шафта са с разлика 1 грам. другата дузина - 11/32 е по зле. разликите са по големи - 19,5 до 24,3 гр. върховете са доста добри на фона на всички предишни, с пренебрежимо малки разлики - 6,4 - 6,5 грама. мога да играя малко с тяхната маса за корекция, но къде всъщост да търся FOC-а? стрелите ще са 28 инча.
"The manufacture of composite bows requires skill, attention to detail and patience." -  Adam Karpowicz

xenos

По принцип разлика в теглото на стрелите от 50 грейна (3-3,5 g), не оказва забележима разлика в летежа, тъй че ако останеш в тази граница - няма проблем!

За FOC-a - зависи какъв тип ще са стрелите! За таргет той е между 10 и 15%. Ловните са с по-голям, за далечни разстояния - с по-малък.
Припомням формулата:
Цитат(ДТБ - ЦДС/2)/ЦДС, където ДТБ = дължината до точката на баланс (измерена от дъното на нока, до точката на баланс/центъра на тежестта), ЦДС = цялостната дължина на стрелата, измерена от дъното на нока до началото (не острия край!) на върха. FOC се измерва в проценти.

bravewolf

Нещо не мога да я разбера тая формула!

xenos

Ако имам време ще направя картинка...

nameless

благодаря Стояне. аз стоплих, просто не знаех при различния тип стрелба (таргет, ловен, и др.) какви са изискванията. винаги повече са ми допадали стрели с FOC в границите на по ниския процент, така че ще пилна малко върховете за да гоня този показател. признавам си, че не чета инфо по темата, а само като стане неизбежно, и имам бая бели петна. в тоя ред на мисли предполагам е по практично (ако няма точните върхове) за предпочитане да се вземат по леки, и да им се добавя маса, отколкото да се отнема??

xenos

Всъщност малка корекция - 10-15% било за ловните, като някои стигали до 30%! Таргет 7-10%, а флайт - под 7%. Иначе да - по-удобно май е да се добави тежест, отколкото да се премахне!

nameless

видях в калкулатора, че вероятно неволно си разменил стойностите, няма проблем. отивам да пиля, и да ги "кантаря" ;)

nameless

готови са, 28 инча, "дамския" комплект около 60 грейна връх, другите малко повече. FOC-а е 9%. за спайна не знам, там разчитам на коректността по веригата назад.

bravewolf

Ми, честито! Със здраве да си ги ползвате!
С тия фокове-мокове не издребнявате ли малко, ще рече човек, че сте световните шанпиони! Все пак чакам някой да ми обясни формулата!

nameless

nameless

за другото стрелоправене задължително feather burner. заклеам се!!!

primitive

xenos

И аз съм си го мислел на няколко пъти! Тъй че, може да споделяш ноу-хау по-натам! ;)