Направа > Инструменти

Кантарче (Bow Scale)

(1/2) > >>

archy:
Ако някой проявява интерес  в Lidl има за цена от 9.99 лв. електронно кантарче за измерване на багаж до 50 kg. От доста години ползвам подобно, и мисля че за тази цена няма как да си го доставите.

primitive:
Специално ходих тази сутрин да го видя, много му е странна формата, но става перфектно за измерване силата на опън от ръка. Не разбрах само дали запазва измереното, защото дисплея ще се падне отзад и е малко трудно да се види докато опъваш. Категорично не става за измерване с въже на стена, дисплея е много малък и трябва да се мисли доста извратено захващане.
http://olx.bg/ads/q-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5-%D0%B4%D0%BE-50%D0%BA%D0%B3/?search%5Bdescription%5D=1
Това е доста подходящо за стенно измерване, предполагам, че ги има и на други места... Кантарчето на Илияна е най-доброто което съм виждал, за съжаление нямам как да го покажа.
Благодаря все пак!

xenos:
Тия за ръчния багаж мисля, че пазят теглото. Поне тези, които съм разглеждал. Единствено за претегляне на силата при реален опън може да имат някакво приложение.

Като показаното от primitive кантарче съм взел за тилеринг дървото, което си правих скоро. С подсветка е, и с режими за най-използваните от лъкоправците мерки.Имам само едно съмнение при него: макар измерващата джаджа (не знам принципа) реално да е разчетена за такива натоварвания, не знам дали е така и за самата кука и запоеното звено, което я държи за пръчката? Нещо ми се струва, че може да се окаже слабо място, поне като знам как изглеждат разни шегели, карабинери и куки, разчетени на подобни натоварвания! Времето ще покаже! :)

Sea Raven:
Точно това последното кантарче ползвам от няколко години, така и не се наканих да си взема истинско и все ми се досвидяват парите.
Кантарчето е много добро и мери точно, често го проверявам с тежести за дъмпели. Дръжката му е относително удобна за опън с три пръста, има памет и след отпускане може да се види резултата.

Мисля че най силният лък който съм мерил с него е около 90либри.

По спомени го взех за малко над десетина лв. с доставката.

archy:
Кантарчето, което използвам, запаметява резултата изписан на дисплея след задържане 4-5 секунди в натоварено положение.
Има възможност за смяна на измервателните единици-kg. или lb., но това е понеже е закупувано от Щатите за около 35- 40 долара.
Може би за това предлаганото от Lidl ми се видя на разумна цена и реших да го споделя с Вас.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия