орлови пера

Започната от bravewolf, Февруари 24, 2016, 09:54:02 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bravewolf

Попаднаха ми пера от скален орел. Някой ползвал ли е, такива/за оперение на стрели, разбира се/? Някакви впечатления? На първо четене ми се струват малко мекички!

primitive

Само всички индианци и японци са ги предпочитали иначе не!

bgpanev

Аз оня ден забелязах убит ястреб край пътя и му резнах крилата.Наистина са меки в сравнение с фазановите и пуешките, но не мисля, че ще има проблеми.

Sea Raven

Наистина са по меки, имам пера от северен сокол, ловен и сокол скитник. В сравнение с пуешките и гъшите са по финни. Което си е нормално де, пуйката и домашната гъска са едри юрдеци, а и не летят, особено в ловен режим.

Моите пера даже мисля да ги ползвам за по декоративен тип стрели, с ковани върхове и тн. А не за обикновенни стрели за мишени. Първо мисля че перата ще се износят по бързо, освен това всяка изгубена стрела ще я преживявам по драматично.

primitive

Според моят опит от фазановите, които се ползват от корейците са по-меки единствено бухаловите, но всичките стават. Естествено ако загубиш стрела с орлови пера направо ще ти се насълзят очите... :-[

nameless

имам и аз няколко орлови. от зелените балкани ги вземах. по добре изглеждат от всички останали на грабливи птици които притежавам. то няма как да стане аналогия и да се се сравни орел с ястреб де. също поне на 5-6 убити край пътя сови съм взел крилата. много красиви, но много меки и почти съм сигурен лесно износващи се. за мен пуешки, патешки, паунови, и фазанови крилни са най добрата опция за стрели за стрелба. като от сребърен фазан бонуса е че са и много красиви.
"The manufacture of composite bows requires skill, attention to detail and patience." -  Adam Karpowicz

bravewolf

Определено, смятам да ги ползвам за направа на представителни стрели, като за пред ората, например за нашия турнир! Дано силата на орела ми помогне да се представя по добре ;D, и ча сеа да ви строша зъбите :P
Имам около 50 пера, които понамерисваха на мърша, днес го изпрах, дано се измеришат.
Лошото е, че са крилни и опашни. Ако ги вкарам в един комплект стрели, вероятно ще дават различен полет! Как мислите?
/това е за друга тема, ама карай/

nameless

мислим, че за тебе няма значение. ти без друго си си пътник ;)
"The manufacture of composite bows requires skill, attention to detail and patience." -  Adam Karpowicz