Направа > Прости лъкове

Размери на лъкове

(1/5) > >>

DIDO112:
Здравейте,отварям тази тема защото много ме затрудни в нета да намеря чертежи с размери на лъкове. За да си избера какъв вид и с какви размери да е първият ми лък който смятам да си направя.

primitive:
За съжаление, в нета има наистина малко информация относно размерите на простите лъкове, с малки изключения, касаещи се за определени типове лъкове и известни музейни експонати. Повече информация има в някои книги по темата и то пак предимно за северноамериканските лъкове.
Ще се опитам да опростя малко нещата за теб. Първо трябва да решиш какъв опън ще използваш при стреляне, което съответно ти определя дължината на стрелата. За да си сигурен като първи опит просто умножаваш дължината на стрелата по 2 и добавяш още 20% към полученото число - така получаваш дължината на лъка. Отново всичко е строго индивидуално разбира се, защото има и множество изключения, но това е достатъчно като начало. Продължават обаче неизвестните - като сила на опън, дебелина и ширина на раменете на лъка, както и специфичния дизайн, които до голяма степен зависят от вида на дървото, което ще се ползва и т.н. Започни от там!

DIDO112:
Идеята за темата ми беше когато някой направи някакъв лък да направи едно чертежче с всички размери и да го постне тук за да може такива като мен да си избират каквото им хареса.Аз съм си одрязал две дръвчета,мъждрян и леска и от тях ще се пробвам да измайсторя нещо.Мисля да е около 25кг. сила на опън.81см стрела ми идва малко късичка според мен.

primitive:
81см са близо 32инча или искаш китайско, корейско, английски опън или си над 2,05см висок.... Обичайният стандарт за дължина на стрелата е 28инча или 71см.
Никога не съм се ръководил от чертежи - просто в повечето случаи дървото ти диктува. Всеки разбира се е свободен да поства чертежи, ще бъде интересно.

DIDO112:
1.88 съм висок. И затова писах че според мен ми е къса изпъвам до върха.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия