Привет на всички!
Казвам се Асен Баръмов, 50 г, живея и работя в Софе. Завършил съм Механично уредостроене в ТУ-София, но от 20-на години насам съм графичен дизайнер. Като хлапе си играех със саморъчни лъкове от дрян, стрели от папур с остриета, изковани от дебели пирони. Преди 2-3 години направих такъв лък и на малкия си син. Пак по това време попаднах на статията на Стоян за първия му лък. Тези случки се съчетаха с това, че обичам да работя с дърво, колкото и рядко да го правя, с нещо тук-там прочетено на тема стрелба с лък, с това, че съм момченце все пак и в резултат преди две години отрязах един мъждрян и го сложих да съхне. Да видим докъде ще го докарам.
Интересът ми по темата не е академичен. Харесва ми идеята да измайсторя нещо, с което да може да се стреля и да си стрелям за удоволствие. Нямам специални интереси към точни реплики и исторически периоди. Първият ми лък, когато стане, ще е нещо, което наподобява longbow, но си мисля също така и за съставен лък със сменяеми рамене - дървата за горене на село ги докарват на трупи от по метър и малко, а понякога сред дъба и бука попада и мъждрян. Ще видим :)