Всъщност си прав за по-ниския спайн, когато няма сентършот. Спайна на моите обаче се оказа доста по-нисък от онези 5 либри. 10 са много в случая, освен ако дръжката не е прекалено дебела /около 3 см и нагоре/. Да там, където лежи стрелата са на симетрични разстояния, както указват за всички спайн тестери по един инч навътре от двете страни на шафта. Моите обаче с монтираните пера нямаха един инч откъм нока, така бяха измерени с поставяне по-близо до нока. но не мисля, че това трябва да е така /поставянето по-близо до нока/, защото всъщност спайн тестера мери огъването в средата принципно. Ако се вземат всички фактори предвид с изтънявания, вретена и т.н. работата съвсем ще се усложни и едва ли би могъл да се направи такъв спайн тестер пък и не съм убеден, че е необходимо. А тази стрела на снимката е алуминиева и съм я сложил само за да си коригирам точното положение на индикатора отдолу, както и за да се добие представа за принципа на действие, даже държачите в случая не са на правилните места - трябва да са по-външно на шафта. Единственото неудобство от цялата работа е, че индикатора е обърнат надолу с главата, понеже ползвам дълбокомер, но лесно се свиква с отчитането и успявам да го преглътна. Другото е, че държачите са твърде гладки и част от стрелите се извъртат - следователно трябва да помисля за някаква зацепваща материя на това място. Също така на последно място индикатора не отчита директно спайна, а отклонението в инчове, както е и при твоя тестер, но в случая се ползва таблица за определянето на спайна за всяка дължина на стрелата.