Автор Тема: За какво иде реч  (Прочетена 987 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Admin

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Публикации: 174
  • Arrows: +3/-0
    • Профил
За какво иде реч
« -: Януари 15, 2013, 05:23:14 pm »
Здравейте, решихме да направим този форум поради това, че напоследък интереса към лъковете в България нарасна и се появиха различни публикации в българското интернет пространство с объркваща и неточна, а така също и направо заблуждаваща информация. Целта ни е, читателите да имат алтернатива и да могат да преценят къде да се обърнат за съвет и да потърсят по-компетентно мнение от хора, които имат известен опит в направата на лъковете и разбират поне част от теорията и практиката, натрупана през вековете и обобщена от редица ентусиасти по света. Ще се опитаме да изясняваме въпросите, свързани с лъковете и стрелите. Форумът е обърнат предимно към така наречените примитивни или прости лъкове, изпълнявани само от едно дърво, съставните лъкове от два и повече вида дърво както и сложно-съставните лъкове, изработвани от дърво и сухожилия, рога и сухожилия, както и тези от трите елемента. Без да се ограничаваме ще подчертая, че идеята ни е да се обсъждат лъкове от ЕСТЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ, на които искаме да наблегнем, като считаме че лъковете от съвременни материали няма да са съвсем на място тук и да бъдат част от обсъждането. Поради естеството на работата или да го наречем изкуството за направата на лъка, неизбежно ще се появяват и теми, които ще са пряко или косвено свързани с това, които можем по-късно да оформим в други раздели.
По предложение на един приятел ще бъде по-прегледно ако темите се оформят като въпрос, а в отговорите да се получават дискусии и разяснения. Също така насърчаваме всички, искащи съвет и готови да представят свои изработки, които да бъдат подложени на обсъждане.
Ще се радваме, ако успеем взаимно да се обогатим с опит и знания, да си помагаме и да се наслаждаваме пълноценно на лъковете и стрелите си.