Ресурси > История и Археология на лъковете

Погребение в Будапеща

(1/2) > >>

Admin:
http://worldnewsdailyreport.com/hungary-archeologists-discover-tomb-of-attila-the-hun/

Накратко - Предполагат, че това е гробът на Атила. но няма как да е вярно, защото Атила живее 4-5 век, а това погребение го датират около 6-ти. При все това, още нищо не е напълно ясно.

Няма достатъчно информация за артефактите. За сега само меч и много коне.

primitive:
Обаче пък меча бил от метеоритно желязо, което ги навело на мисълта, че това е меча дарен на Атила от бога на войната Марс /въпреки, че той е бог от римската митология.../

neven:
Ейййййййййй...
Тез маджари са бетер нашия д-р Дориан Александров бре!!!
Това, което правят сега с Атила... Подобно нещо се случи навремето и с т.нар. "маджарски лък", който толкова е и маджарски!!!
Но евала им за мерака да си възстановят традицията.

Admin:
Was found in China near Nanching. 14th-í7th century. Prominent person's tomb. Mummy looks oriental. Attila was not oriental type, but skythian.

Това е относно използваният кадър! Оказа се, че източникът на новината е ОТВЪД ненадежден.

В разни фейсбук групи за археология казват, че статията е бутафорна...

Sea Raven:
През 6 в. в Панония живеят авари и кутригури, аварите тогава гонени от тюркутите на Истеми увличат големи групи кутригури със себе си, по късно тези кутригури вече се наричат българи, това са Алцековите българи изклани от Дагоберт и тн.

Та ако погребението е на конен вожд и ако е от шести в. то вариантите не са много, има вероятност да е аварин или българин.
Българите имат сериозно влияние в хаганата, след смъртта на Баян имат претенция към престола, неуспешна вярно но това показва че са сериозен компонент а не подчинено малцинство, после при разпада на хаганата ние взимаме източната половина.
Така че има някаква вероятност и да ни огрее, ако изобщо някога се разбере нещо де......

При всяко положение това е много спорно откритие с много наум, сега в Унгария има една патриотична вълна на хунска тема, пренаписват си историята с бюрмаджийски темпове, всичко което се открива е хуномаджарско.
Според новата доктрина развита от Биро Андраш маджарите са атиловите хуни които след разпада на хунската държава в 5 в. дърпат на изток към степите, правят една държава със сродните им българи /Стара Велика България/ и към девети в. се връщат обратно в Унгария вече под името маджари.

И се почва, то не са открития, то не са чудеса.
Та и това можем да го пишем в тая графа, но както каза Невен - евала им за идеята и желанието.

Държавата налива огромни средства в цялата тая работа, само за това им завиждам !

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия