Направа > Инструменти

Tillering Tree

(1/4) > >>

xenos:
Както вече съм споменавал, в бъдещата ми работилничка (прави се в момента), смятам да използвам едната стена за да си направя т.нар. tillering tree - дъска за тилеринг с макара(и) и въже.Имам си разни идеи, но вие, като хора с по-дълъг стаж, предполагам сте попадали тук-там на планове, снимки или обсъждане на практични решения. Предполагам също, че си има разни тънкости, на които не съм обърнал внимание. Добре ще е да се размине с директно построяване, без последващи модификации поради недоглеждане или недомисляне от моя страна.  :D А и повече глави мислят по-добре, все пак!  ;)

От друга страна, като започна да го правя, ще пускам тук фотоси от различните етапи, и евентуално от сполучливия краен резултат, и се надявам да се получи добър туториал! :)

Благодаря предварително!

primitive:
Получава се много по-добра визия, или точно къде има отклонения, когато зад приспособлението има повърхност на квадрати или правоъгълници, също така можеш да подобриш допълнително нещата като поставиш лъка малко над нивото на очите или приблизително на твоята височина /дръжката му/. По този начини дъгите на огъване са точно на нивото на очите ти.

xenos:
Да, задължително ще има ясно четяща се "мрежа" отзад. При работата ми с досегашния tillering stick, и аз стигнах до твоето второ уточнение. Бях направил лъка да е на височината на очите ми, но по-добре виждах извивките, когато лееко приклекна. Така че щом и ти го потвърждаваш - така ще е! ;)

xenos:
Всъщност основните ми кахъри са относно устройството на самата поставка за лъка. Колко да е широка, да е само отдолу контактната повърхност ли, да се пристяга ли и отгоре и странично... и как това би се постигнало най-практично. Там разни планчета, чертежи и снимки биха ми били най-полезни. Останалите работи са лесни за изпълнение.

xenos:
Е това ми хареса сякаш:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия