Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Форумни събития / Re: Трети есенен турнир ''МОЯТ ЛЪК''
« Последна публикация от bravewolf - ноември 01, 2017, 09:46:58 pm »
Всъщност, ''принципно'' не съм прав! Принципно са прави хората, които се изказаха по- горе! Но нали знаеш, че нещата се случват винаги ''конкретно'', т.е. има обстоятелства, които могат да разбият принципите! Та така, това е действителността...дерзайте!
2
Форумни събития / Re: Трети есенен турнир ''МОЯТ ЛЪК''
« Последна публикация от nameless - ноември 01, 2017, 08:17:47 pm »
принципно си прав. не ми се мисли ако беше изжулил още две ракии.....
3
Форумни събития / Re: Трети есенен турнир ''МОЯТ ЛЪК''
« Последна публикация от bravewolf - октомври 31, 2017, 12:05:44 am »
Следя темата! Не давах мнение, защото ми се струваше сложно и, може би, безсмислено!!!! Сега съм на две ракии и ще пиша :P
1- Идеята на форума е неприложима! В България лъкоправците са десетина човека! На покана за такова мероприятие ще се отзоват не повече от трима! Събитието е обречено на ''аверска среща''! Не, че е лошо, но няма перспектива!!!
2- Традиционната стрелба си е такава без значение на материалите, от които са направени лъковете! Интереса към същата расте и пак сме, сигурно, на едно от последните места в Европа, Азия и, може би, в света!!!! Щастлив съм, че имахме смелостта да го направим този турнир, който е първия и единствения, за сега, в България!!! Дано имаме сили да продължаваме и до го развиваме!!!
3- Относно упрека за правещите, но ползващи фабрични. Предполагам знаете, че имам интерес към правене на лъкове! В три турнира съм участвал с дървени лъкове, даже имам едно второ място 8) с лък подарен ми от Цецо! От близо две години имам интерес към стрелбата с палец, която припознах, като моя начин / сигурно е от гена ;)/! Оказва се, че този вид стрелба е трудно приложим със селфове, каквито имам доста! Затова ползвам фабричен корейски!!! Знаете, също, че тази година направих опит за изработване на композит! Опита, за мен беше успешен, защото научих много неща, но лъка не може да се ползва! Да съм жив и здрав, ще има и други опити! Според мен качествата на добре направения композит от естествени материали са ненадминати, от каквото и да е!!!! Имам ли такъв лък ще ползвам само него!!!!!!!!!!!
Между другото, в някои традиционни турнири стрелците с лъкове от естествени материали участват в отделно класиране! Словашкия турнир, който цитирах в друга тема, е така! Може да го приложим и в нашия! Идеята ми харесва ;)!
4
Форумни събития / Re: Трети есенен турнир ''МОЯТ ЛЪК''
« Последна публикация от taiko.sama - октомври 28, 2017, 11:09:57 am »
Има и друг вариант - да ни пука за традиции и материали, ама пък не можем да си правим или не винаги можем да си позволим купен наистина традиционен и като материал лък ;) тва че да стреляме не можем е друго ;)
5
Форумни събития / Re: Трети есенен турнир ''МОЯТ ЛЪК''
« Последна публикация от primitive - октомври 11, 2017, 08:22:13 pm »
Абсолютно прав си!
Да, но виждам и такива, които правят и правеха лъкове да стрелят с купени, ама пак какво да се прави ние сме изкопаеми де  ;D Просто правещите лъкове никога не са били много, повечето са искали и е Трябвало да стрелят.
6
Форумни събития / Re: Трети есенен турнир ''МОЯТ ЛЪК''
« Последна публикация от xenos - октомври 11, 2017, 09:48:51 am »
Ами то като гледам тези, които ползваме лъкове от естествени материали, сме и тези, които обикновено ги правят! И мисля, че няма да сгреша, ако кажа, че сме по-скоро правячи, отколкото стрелци. :) Т.е. стрелбата не ни е основния приоритет (респективно и състезанията). Тези, за които е - те не се интересуват особено от традиции и материали - трябват им просто надежден лък и стрели. В магазините има достатъчно такива, за съжаление (може би само наше!) - от синтетика, и те-така... :)
7
Форумни събития / Re: Трети есенен турнир ''МОЯТ ЛЪК''
« Последна публикация от primitive - октомври 11, 2017, 08:59:19 am »
Естествено, но другата опция е изобщо да няма! Както е тръгнало може би е по-добре за момента.
8
Форумни събития / Re: Трети есенен турнир ''МОЯТ ЛЪК''
« Последна публикация от Black Wolf - октомври 10, 2017, 06:24:37 pm »
Това не измества ли идеята (особено пък идеята на форума)?...
9
Форумни събития / Re: Трети есенен турнир ''МОЯТ ЛЪК''
« Последна публикация от primitive - октомври 02, 2017, 06:56:58 pm »
Абсолютно прав и за двете съждения, който и да беше отнасяше третото място в тази категория, така си осиротя медала... И да наистина превеса е на лъковете от изкуствени материали. За съжаление това е статистиката - тоя път само Стили беше с рогов лък от естествени материали. Стискам палци да стават малко по-смели тези, които правят и ползват лъкове от естествени материали и да се включват в надпреварата.
10
Форумни събития / Re: Трети есенен турнир ''МОЯТ ЛЪК''
« Последна публикация от xenos - октомври 02, 2017, 12:41:45 pm »
Бреей, то като гледам, ако бях дошъл, съм бил с гарантирано поне 3-то място! :) В категорията АТЛ-Мъже. :)

А иначе ми прави впечатление, че се налага азиатския лък... Лонгбоу, традиционни рекърви и прочее - хомеопатично присъствие май... :(
Страници: [1] 2 3 ... 10